Politika

SDP: DPS ne želi efektivnu kontrolu izbornog procesa

DPS neistine izrečene od strane njihovog predsjednika nakon jučerašnjeg sastanka morao je ekspresno da ispravlja Milutin Simović u direktnom uključenju u Dnevnik partijskog Javnog servisa. Obmana da je Ranko Krivokapić i njegova pozicija navodni problem dogovora, trajala je kao i mnoge DPS “istine” – veoma kratko ili minut, dva, saopšteno je Portalu Analitika iz SDP-a.
SDP: DPS ne želi efektivnu kontrolu izbornog procesa
Portal AnalitikaIzvor

"Nije problem Krivokapićeva pozicija već je problem nespremnost DPS da se omogući efekrivna kontrola izbornih zloupotreba zbog kojih se o odgovornosti DPS naširoko piše u Izvještaju Evropske komisije kroz aferu Snimak, kupovinu ličnih karata i još mnogo toga. Zato je za DPS neprihvatljiva kontrola Agencije za nacionalnu bezbjednost, departizacija Javnog servisa, kontrola lokalnih samouprava kao baznih stanica zloupotreba, kontrola javnih preduzeca, zakonsko uređivanje medijske scene kontaminirane uvozom DPS pink tabloida, koji po izvještaju EK, sprovode “prljavu kampanju”i još puno toga. Zbog svega toga su srušili parlamentarni dijalog. Zato je predsjednik DPS od početka bio protiv prisustva EU. Zato se želi ostati na politici zavadi pa vladaj  pendrecima", ističe se u saopštenju.

SDP je, napominju, glasala za nepovjerenje ovoj Vladi pa neće biti da je SDP-u stalo do pozicija.

"Da jeste glasala bi za a ne protiv Vlade. To bi čak i Simović, iako samo stručnjak za poljoprivredu, mljekare i prijatelj pljevaljskih “dobrih momaka” trebalo da zna. SDP je kao partija slobodnih ljudi bila u opoziciji ratnohuškačkom DPS-u 90-ih pa može i sada ovom DPS-u koji je u međuvremenu od perjanice rata i etničkih čišćenja evoluirao u partiju čiji opštinski odbori prerastaju u organizovane kriminalne grupe. Za sada samo opštinski odbori i predsjednik Savjeta a da li će i još neko drugi, odgovor će nam brzo dati Specijalni tužilac. Naravno, zbog toga imamo opstrukciju Specijalnog tužioca od vrha DPS-a. SDP im poručuje da opstruirati i odlagati suočavanje sa pravdom mogu ali pobjeći neće i ne mogu. Ako su se zbog ratnih grjehova nekako i izvukli od korupcionaško-kriminalnih teško da će moći. Spasiti ih neće ni izborne prevare ni pokrivanje državom i zastavom koje su rušili i ružili dok im nijesu postali isplativ biznis", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika