Crna hronika

Osujećene likvidacije između klanova, potraga za više osoba

Crnogorska policija provjerava nekoliko osoba koje su evidentirane kao bezbjednosno interesantne zbog sumnje da su pripremali likvidacije osoba iz suprotnih klanova, saznaje Pobjeda.
Osujećene likvidacije između klanova, potraga za više osoba
Portal AnalitikaIzvor

Istražitelji su nedavno pronašli ukradeni motor i automobil za koji se sumnja daje namijenjen da se iskoristi u likvidaciji.

Prema saznanjima Pobjede, vozila su trebala da koriste u međusobnim obračunima suprotstavljenih kriminalnih klanova, ali je policija osujetila njihove namjere.

Kako Pobjeda saznaje iz izvora bliskih istrazi, policija ima imena osoba koje su trebale da počnu rat u podzemlju, ali zbog istrage koja je u toku, njihovi identiteti se u bezbjednosnim službama drže u strogoj tajnosti.

Inspektori su nedavno pronašli motor pored Skadarskog jezera za koji su utvrdili da je ukradenu Budvi. Pronađen je i „golf 3“ na poljani pored Tehničkog fakulteta u Podgorici, ukraden desetak dana ranije u Beranama. Inspektori su se upustili u dodatnu kontrolu kad su otkrili da su na vozilu kradene tablice, a stakla improvizovano zatamnjena nakon krađe automobila. Namjera da se oteža prepoznavanje osoba u kolima bila je dodatna indicija daje vozilo trebalo da bude korišćeno za kriminalne aktivnosti.

Do sada provjereni podaci ukazuju da su se motor i golf trebali iskoristiti za međusobne obračune suprotstavlljenih klanova. Naime, osim vozila, pronađeni su i predmeti za koje istražitelji sumnjaju da su spremani za pripremanje, izvršenje i prikrivanje najtežih krivičnih djela.

Između ostalog, u sanduku motora pronađeni su i pištolj sa punim okvirom municije, rukavice i fantomka, ali i tragovi koje su osumnjičeni ostavili. Materijalni dokazi poslati su odmah na vještačenja koja su otkrila nove detalje u istrazi. Na ovim predmetima i stvarima pronađeni su DNK profili pet osoba koje postoje u bazi crnogorske poilicije. Policijski inspektori se tu nijesu zaustavili: vjeruju da će uskoro razotkriti ostale članove sukobljenih kriminalnih grupa.

Tim povodom obratili su se kolegama iz regiona, kako bi otkrili koji su dometi ovih kriminalnih grupa i gdje sve djeluju.

Pobjedin izvor tvrdi da inspektori kriminalističke policije u saradnji sa kolegama iz regiona sprovode intenzivnu istragu prema više osoba u Crnoj Gori i inostranstvu.

Policija je pojačala aktivnosti na pronalasku ukradenih automobila u Crnoj Gori i inostranstvu. Posebno se kontrolišu vozila sa zatamnjenim staklima, inostranim i ukradenim registarskim oznakama, a sve s ciljem sprečavanja najtežih krivičnih djela i rasvjetljavanja pripremanja likvidacija među zavađenim kriminalnim grupacijama.

Nezvanično je saopšteno da su u pitanju crnogorski državljani koji se kriminalnim radnjama bave i u regionu. Sudeći po organizovanosti grupe i stvari koje su obezbijedili, očito je da se radio ljudima sa kriminalnom prošlošću, spremnim da obave najteža krivična djela.

U akciji koja je pokrenuta od operativnih saznanja, učestvovali su službenici CB Podgorica, Budva i Berane uz koordinaciju kolega iz Sektora kriminalističke policije.

Portal Analitika