Politika

Pavlović: Sporazum nema kapacitet da obezbijedi poštene izbore

Jedinstveni opozicioni pritisak prema režimu, koji se nažalost nije desio, do sada bi sigurno doveo do prelazne vlade i time stvorio preduslov za prve poštene izbore. DF je na to ukazivao još od juna 2015, i više puta je pozivao ostatak opozicije na dogovor o takvom koordinisanom djelovanju, izjavio je potpredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović.
Pavlović: Sporazum nema kapacitet da obezbijedi poštene izbore
Portal AnalitikaIzvor

"Liderske sujete i nerealne političke ambicije jednog broja opozicionara, onemogućile su taj jedinstveni opozicioni pritisak. Te liderske sujete su ostale gluve čak i na pozive desetina hiljada crnogorskih građana, okupljenih na gotovo 50 protestnih skupova. A te političke umišljenosti su, na kraju, DF-ovu priču o prelaznoj vladi i poštenim izborima iz februara 2015, skrenule u pijačno pogađanje i svele je na cenkanja o ulasku malog dijela opozicije u Đukanovićev kabinet. Svakome poštenome je jasno da taj aranžman, koji će uskoro biti zaključen i potpisan po volji spoljnog faktora, nema kapacitet da Crnoj Gori obezbijedi poštene izbore. Ali pošteni izbori, čini mi se, već odavno su prestalo da bude primarni cilj za učesnike Krivokapićevog pregovaračkog kabarea.

Ocijenio je da su brojni poslanici-preletači, jedni iz vlasti a drugi iz opozicije, stvorili tokom minule godine čudnu grupaciju stranaka bez izbornog legitimiteta i bez značajnije podrške javnosti.

"Tu je grupaciju Ranko Krivokapić upotrijebio – prvo kao oružje za odbranu režima od masovnog narodnog nezadovoljstva, a potom kao instrument koji će dati privid opozicionog legitimiteta dvomjesečnom pregovaranju. Tom farsičnom prenemaganju na čijem se kraju nalazi jedan sramni, izdajnički Sporazum.  Taj Sporazum će biti sraman zbog činjenice da će neki,među narodom nekad cijenjeni ljudi, postati ministri u aktuelnoj vladi, a neki od njih čak i zamjenici Mila Đukanovića, najvećeg mafijaša u evropskom političkom prostoru. Ali iznad svega, Sporazum koji će se uskoro potpisati biće izdajnički, jer je plan da ti pomenuti, među narodom nekad cijenjeni ljudi, svojim potpisima unaprijed ovjere ispravnost i zakonitost izbornog rezultata.I da tako obezbijede privid opozicionog legitimiteta za još jednu Đukanovićevu izbornu krađu. Odgovor naroda i DF na ovaj pokušaj prevare će biti primjeren, oštar, masovan i vrlo glasan. A međunarodna zajednica, koja je čitavu ovu prevarnu farsu podsticala, mora konačno čuti i pravilno shvatiti sadržaj naše poruke – da održavanje još jednih prevarnih izbora DF neće dozvoliti.

Portal Analitika