Društvo

Ispit za polaganje radio-amaterske E i N klase

Savez radio-amatera Crne Gore i Radio klub Student 4O6GAS su danas organizovali polaganje ispita za dobijanje radio-amaterske E i N klase, po standardizovanim propisima Internacionalne unije za telekomunikacije (ITU) i Internacionalne radio-amaterske unije (IARU).
Ispit za polaganje radio-amaterske E i N klase
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika, za polaganje ispita prijavilo se 47 kandidata, od kojih je 40 položilo ispit pred tročlanom komisijom, sastavljenom od predstavnika Saveza RACG i Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP), i time steklo uslov za dobijanje međunarodno važećih Odobrenja za korišćenje radio-amaterskih frekvencija koje dodjeljuje EKIP. Kako bi Radio klub Student 4O6GAS nastavio svoju aktivnost, Elektrotehnički fakultet je izašao u susret i ponudio na korišćenje salu za održavanje ovog ispita.

Savez radio-amatera Crne Gore do sada je organizovao dva tromjesečna seminara za pripremu kandidata za polaganje ovog ispita, po novim pravilima koji su propisali domaći i međunarodni regulatori i nastaviće sa takvim i aktivnostima koji doprinose edukaciji i popularizovanju nauke i radio-amaterske tehnike u ostalim gradovima Crne Gore.

1902radio1
Portal Analitika