Crna hronika

U Nikšiću i Baru oduzeti pištolj i revolver

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjdnosti Bar su od dva lica oduzeli dva komada vatrenog oružja – revolver i pištolj, koji su ova lica držala u ilegalnom posjedu.
U Nikšiću i Baru oduzeti pištolj i revolver
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Nikšić su, sprovodeći operativno – taktičke mjere i radnje u okviru akcije Racija, u prostorijama Mjesne zajednice Vir, 17. februara 2016. godine, pronašli odbačeni pištolj marke ,,Crvena Zastava“, cal. 9 mm, kao i 4 pvc kesice sa sadržajem suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana. Predmetno oružje i biljna materija su izuzeti sa lica mjesta.

U toku kriminalističke obrade službenici CB Nikšić su došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da oružje pripada D.G. (21) iz Nikšića.

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da mu se D.G. privede, kao i da se predmetno oružje uputi na vještačenje u Forenzički centar nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Službenici CB Bar su, 18. februara 2016. godine, u naselju Stari Bar, zaustavili vozilo marke „Seat Leon“, tivatskih registarskih oznaka, i tom prilikom su izvršili pregled vozila i lica. Pregledom vozila i lica A.Š. (22) iz Bara policijski službenici su pronašli vatreno oružje – revolver marke „Zastava 357“, kao i 6 metaka istog kalibra u ilegalnom posjedu. Pronađeno oružje je oduzeto od A.Š. koji je lišen slobode.

O događaju je obaviješten ODT u Baru koji je ocijenio da postoje elementi bića KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i naložio da mu se A.Š. uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost.

Portal Analitika