Protokol

Vujanović – Kovač: Sadržajni bilateralni odnosi

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici, ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Mira Kovača.
Vujanović – Kovač: Sadržajni bilateralni odnosi
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta,  iskazao poštovanje Hrvatskoj za podršku Crnoj Gori za njenjim evropskim i evroatlanskim integracijama sa uvjerenjem da će se ona nastaviti radi obezbjeđenja dobre dinamike tih integracija.

Predsjednik je ocijenio bilateralne odnose sadržajnim  i intezivnim posebno ukazujući na vrijednost zajedničkih projekata posebno u oblasti saobraćajne i energetske infrastrukture. Ukazao je na poseban značaj manjina koji su snažan most saradnje dvije države te zadovoljstvo da državna politika Crne Gore i Hrvatske tome poklanja naročitu pažnju.

Ministar Kovač je naglasio da je Crna Gora dobar primjer uspješnih integracionih procesa i da će Hrvatska nastaviti da je podržava i promoviše vrijednosti tih integracije Crne Gore u EU i NATO-u. Posebno je naglasio značaj Jadransko-jonskog auto puta koji obezbjeđuje veću dostupnost u regionu, a za Hrvatsku i Crnu Goru bolju turističku i ukupnu ekonomsku valorizaciju. Uz iskazivanje zadovoljstva bilateralnim odnosima konstatovao je da postoji prostor za njihovo unapređenja čemu se trebaju posvetiti obije države.

 

Portal Analitika