Fudbal

Benzema smije da se sastane sa Valbuenom

Sudija u slučaju ucjenjivanja koje se tiče reprezentativaca Francuske ukinuo je zabranu po kojoj Karim Benzema nije smio da stupi u kontakt sa Metjeom Valbuenom.
Benzema smije da se sastane sa Valbuenom
Portal AnalitikaIzvor

Benzema je osumnjičen da je učestvovao u ucjenjivanju svog saigrača seks snimkom, tako što je bio posrednik u pregovorima između svog prijatelja iz detinjstva i Valbuene. Fudbaler Reala je negirao optužbe, zbog kojih je bio uhapšen u novembru, ali je suspendovan iz reprezentacije dok se slučaj ne riješi. 

Benzema je otkako su se pojavile optužbe isticao da želi da se sastane sa Valbuenom, ali mu je sud to zabranio. Međutim, sada je dobio zeleno svijetlo da to učini, ali mu je zabranjeno da kontaktire ostale osobe protiv kojih je podnijeta preliminarna optužnica. 

Tužilaštvo je podnijelo žalbu na tu odluku suda. Po francuskom zakonu, preliminarna optužnica znači da postoji opravdana sumnja da je zločin počinjen i da je potrebno vrijeme za dalju istragu. Pošto je Benzema suspendovan iz reprezentacije dok se slučaj ne riješi, to znači da bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo čiji će domaćin biti Francuska od 10. juna do 10. jula.

Portal Analitika