Zanimljivosti

(FOTO) Kada novac nije bitan: Prodaju se Bondov automobil, sat i odijelo

EON Productions, kompanija koja stoji iza franšize James Bond filmova, odlučila je na prodaju staviti predmete koji su obilježili 24. film o tajnom agentu 007.
(FOTO) Kada novac nije bitan: Prodaju se Bondov automobil, sat i odijelo
Portal AnalitikaIzvor
Predmeti iz filma "Spectre" našli su se u četvrtak na londonskoj aukciji Christie's, a najviše pažnje dobili su Bondovo odijelo Tom Ford, ručni sat Omega i ključevi od automobila Aston Martin DB10.
jb2
Za film je posebno kreirano čak 10 primjeraka automobila, od kojih je osam ili uništeno tokom snimanja ili modifikovano do granice upotrebljivosti na cesti. Dva koja su „preživjela“ služila su za premijere filma, a jedan do njih se danas snašao na aukciji.
jb3
Takođe, ovo je bio prvi put da je jedan DB10 stavljen na prodaju "običnim građanima", a prodavač očekuje da prodajom zaradi blizu dva miliona eura.
jb4
Četiri sata koja su se koristila za vrijeme snimanja našla su se na tezgi, uključujući spomenuti Omega Seamaster 300 koji košta oko 25.000 eura.
jb5
Dva odijela će se prodati za očekivanih 40.000 eura, dok su martini shaker i dvije čaše ponuđeni za 3,500 eura.
jb6
Pored navedenih predmeta na aukciji se našlo drugih 14 koji su se u jednom trenutku našli na setu ili čak u kadru filma "Spectre".jb7jb8jb9

klix.ba

Portal Analitika