Društvo

„Montefarm“: Isporuka ljekova naredne sedmice

„Montefarm“ je juče potpisao ugovor sa 10 ponuđača koji će za dva do tri dana dostaviti potrebne garancije i nakon toga će, početkom sljedeće sedmice, početi isporuka ljekova – potvrđeno je Pobjedi u ovoj ustanovi.
„Montefarm“: Isporuka ljekova naredne sedmice
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, nakon donošenja odluka o izboru najpovoljnijih ponuda no tenderu za nabavku oralnih ljekova koji se izdaju na recept nije stigla nijedna žalba, pa je, nakon isteka roka za žalbe, ugovor potpisan sa najpovoljnijim ponuđačima za isporuku ljekova za period do kraja 2016. godine. Tender je vrijednosti oko 14 miliona eura, a iz „Montefarma“ naglašavaju da nakon prve isporuke neće biti nestašica ljekova. Jedino se, kako su rekli, može desiti deficitarnost kod proizvođača.

– Od „Galenike Crna Gora“ obaviješteni smo da lijek „flonivin bs“ za stomačne tegobe neće proizvoditi do jula, a taj medikament nema paralelu (zamjenu) – rekli su iz „Montefarma“. Nezvanično saznajemo da „Galenika Crna Gora“ nije u mogućnosti da obezbijedi sirovinu o čemu su u pisanoj formi obavijestili „Montefarm“, a oni Ministarstvo zdravlja, koje je potom dalo upute ljekarima da ne propisuju taj lijek.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika