Svijet

El Čapo o životu iza rešetaka: Pretvorili su me u zombija

Ozloglašeni narko-bos Hoakin El Čapo Gusman nije pretjerano srećan što se ponovo našao iza rešetaka. U intervjuu za meksički "Radio Formula", njegov advokat je otkrio detalje o El Čapovom životu u zatvoru.
El Čapo o životu iza rešetaka: Pretvorili su me u zombija
Portal AnalitikaIzvor

- Rekao mi je da ga muče fizički i psihički. Bude ga na svaka dva sata i pretresaju. Jednom prilikom mi se požalio da su ga pretvorili u zombija i da više ne može na miru ni da spava - ispričao je advokat Huan Pablo Badiljo.

Uprava zatvora Altiplano, iz kog je kralj droge pobjegao u julu prošle godine, ovoga puta primijenjuje najstrože mjere obezbjeđenja. Instalirano je 400 novih kamera, a El Čapo se često premiješta iz ćelije u ćeliju, kako ne bi stigao da ponovo prokopa tunel i pobjegne.

- Rekao mi je da mu rade ono što je Staljin radio u Rusiji četrdesetih i pedesetih - kaže Badiljo, koji je u pomenutom intervju otkrio i to da Hoakin Gusman ne bi volio da bude izručen Americi.

Slušaoci meksičkog radija burno su reagovali, tvrdeći da El Čapo nije nikakva žrtva sistema, već kriminalac koji zaslužuje kaznu. To je iznenađujuća reakcija, budući da mnogi Meksikanci smatraju vođu Sinaloa kartela "modernim Robinom Hudom" i skloni su njegovoj idealizaciji.

Izvor: blic.rs

Foto: rolingstone.com

Portal Analitika