Društvo

Za Evino liječenje potrebno 100.000 eura

Eva Velimirović, koja ima 19 mjeseci, od ljekara je dobila obeshrabrujuću dijagnozu - djevojčica ima maligni tumor mozga. Operacija je zakazana za 26. februar u klinici "Necker" u Parizu, a nakon oporavka treba nastaviti sa hemioterapijom na institutu "Gustave Roussy".
Za Evino liječenje potrebno 100.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Njeni roditelji, Marija i Živko Velimirović, odlučni su da se bore, ali im za to treba mnogo novca.

"Čim je došla na svijet, smijala se. Svako jutro budila se sa osmijehom, osvajala je svakog ko je pogleda. Smijala se čak i kada smo mi bili očajni saznavši za njenu bolest. Morala je da se operiše, ali se ona i dalje smiješila. U bolnici su je zvali čudo od djeteta jer se oporavljala nevjerovatnom brzinom. Nas je dijagnoza uplašila, ali njen osmjeh nam daje snagu da se borimo. Potražili smo pomoć i stručna mišljenja i najbolje mjesto za liječenje naše ćerke je institut Gustave Roussy u Francuskoj koji je jedan on najboljih svjetskih centara za ovu oblast. Nažalost, nijesmo u mogućnosti da sami snosimo sve troškove, pogotovo zbog ograničenog vremena koje imamo. Njeno cjelokupno liječenje koštaće više od 100.000 eura, a sav skupljen novac kao i medicinska dokumentacija Evina biće javno dostupni", kazali su Velimirovići za portal Volim Podgoricu.

Oni u Francuskoj nemaju bliskih rođaka, niti mjesto gdje bi mogli da odsjednu tako da osim troškova liječenja moraju misliti i o troškovima života u Parizu tokom Evine terapije koja će potrajati više mjeseci.

Ukoliko možete na bilo koji način da pomognete da Eva ozdravi, u nastavku su žiro računi na koje možete uplatiti donaciju.

Ako živite u Parizu ili poznajete ljude koji žele da pomognu Evinim roditeljima, tako što bi im ustupili smještaj, i to bi im mnogo značilo. (Portal RTCG, Volim Podgoricu)

ŽIRO RAČUN:

NLB Montenegrobanka
530-0000300110568-96
Marija Velimirović

DEVIZNI RAČUN:

Hypo Alpe Adria Bank- AD Podgorica
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 143
81000 Podgorica, Montenegro
Žarko Velimirović

IBAN:ME25555000122105067856
SWIFT: HAABMEPG
Account no.1221050678

 

Portal Analitika