Politika

Pozitivna: Medijski reketaši hoće da uređuju javni servis

Pozitivnu jako zanima pitanje medija u okviru sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore. Pozitivna je bila i jeste meta prljave kampanje i napada medijskih reketaša iz koncerna Vijesti.
Pozitivna: Medijski reketaši hoće da uređuju javni servis
Portal AnalitikaIzvor

"Ti isti medijski reketaši, danas, preko svojih političkih marioneta hoće da uređuju Javni servis. Možemo samo da zamislimo na šta bi ličio Javni servis, koji bi se uređivao onako kako oni uređuju svoj tabloid. I to je suština njihovog zahtjeva o dijelu sporazuma koji se tiče medija", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Poručuju da poštuju medijske slobode i različitosti i nezavisnost u radu.

"Zato smatramo da je svako uplitanje u uređivačku politiku medija nedopustivo.  Jedino ispravno rješenje je monitoring i samoregulacija kroz osnivanje skupštinskog odbora koji bi radio analize zastupljenosti stranaka u medijima i o tome obavještavao javnost.  Cijenimo da je fer i ispravno da svaki građanin ima pravo da zna koju stranku podržava neki medij kao što imamo i slučajeve novoosnovanih stranaka koju su pod direktnom kontrolom i upravljanjem dijela tkz. nezavisnih medija", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika