Fudbal

Benitez otkrio zašto je Barsa uspješnija od Reala

Rafa Benitez početkom ove godine oprostio se od klupe Reala. Predsjednik kluba Florentino Perez obećao mu je kako ga neće dirati do kraja sezone, ali pritisak je bio neizdrživ.
Benitez otkrio zašto je Barsa uspješnija od Reala
Portal AnalitikaIzvor

Rafa Benitez u razgovoru za BT Sport osvrnuo se na to turbulentno razdoblje u svojoj trenerskoj karijeri. Španskom stručnjaku smetalo je što se Perez uvijek mota oko igrača i novinara. 

"Moj pomoćnik Fabio Pecchia rekao je kako je predsjednik uvijek prisutan. On je uvijek tu negdje, svaki dan priča s igračima, druži se s novinarima, a to nije jednostavno kad ste trener'', kazao je Rafa i nastavio...

"Žao mi je što sam dobio otkaz. Kao neko ko je radio preko 20 godina u Realu, što kao igrač, a što kao trener, žao mi je što nisam mogao kontrolisati neke stvari i što nijesam mogao unaprijediti ekipu kako sam želio", smatra Benitez.

Ipak, u tom razdoblju je shvatio što se događa s Realom.

"Barselona ima svoj stil igre. To je model koji Real nema i koji se mijenja svaki put kada dođe novi trener. Uostalom, to je i razlog zašto je Real u posljednjih sedam godina osvojio samo jedan naslov prvaka Španije, isto koliko i madridski Atletiko, dok je Barselona uzela pet naslova", otvoreno je rekao Benitez. 

"Barselona je u posljednjih osam godina bila u šest finala kupa, osvojili su dvostruko više trofeja od Reala. Barsa je konzistentna, to je razlog njihovog uspjeha", dodao je. 

Portal Analitika