Društvo

BOŠKOVIĆ: Podgorička Gimnazija treba da bude primjer prosvjeti

Podgorička Gimnazija treba da bude primjer prosvjeti u Crnoj Gori, kazao je resorni ministar Predrag Bošković, poručujući da Ministarstvo na čijem je čelu planira da toj školi da novi sjaj.
BOŠKOVIĆ: Podgorička Gimnazija treba da bude primjer prosvjeti
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ova Gimnazija izdržala je balkanske ratove, okupaciju, Prvi i Drugi svjetski rat i mnoge reforme nakon toga, izdržaće nas i posle nas", kazao je Bošković na svečanosti povodom 109 godina Gimnazije "Slobodan Škerović".

Prema njegovim riječima, teško se može zamisliti kako će gimnazija izgledati nakon 109 godina, ali Ministarstvo prosvjete ima plan i viziju kako ona može izgledati za deset godina.

"Naš plan je da vratimo ono što bi bilo dobro za ovu ustanovu, to su matematička i jezička gimnazija, a ražmišljamo o sportskoj ili čak gimnaziju na engleskom jeziku“, poručio je Bošković.

On smatra da isključivo od učenika i predstavnika prosvjete zavisi da li će planovi biti ostvareni.

Podgorička Gimnazija, dodao je Bošković, treba da bude primjer prosvjeti u Crnoj Gori.

"Ministarstvo prosvjete je odlučno da podgoričkoj Gimanaziji da novi sjaj i da ona bude ono sto i treba biti“, poručio je on.

Direktorica škole, Zoja Bojanić-Lalović kazala je da ovaj dan predstavlja slavljenje ideala kojima Gimnazija teži.

"Zalaganjem svih zaposlenih, stručnošću i kvalitetom kadra, potencijalom učenika škola je prepoznata u državi i okruženju“, kazala je Bojanić-Lalović.

Uspjesi se, kako je rekla, nižu na svim poljima, a učenici osvajaju zapažene rezultate na mnogim takmičenjima.

Portal Analitika