Politika

LAKIĆEVIĆ: Novi izbori u Herceg Novom najbolje rješenje

Crnogorska demokratska unija Cdu smatra da su vanredni lokalni izbori u Herceg Novom najcjelishodnije rješenje u postojećoj političkoj situaciji.
LAKIĆEVIĆ: Novi izbori u Herceg Novom najbolje rješenje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ne želimo da trošimo riječi i vrijeme na tumačenje odluka suda koji su osporili izbor sada već bivše predsjednice Opštine, niti da se trudimo da predvidimo sudski epillog po tužbi koja se tiče smjene njenog prethodnika", kazao je član Opštinskog odbora Cdu Herceg Novi Milan Lakićević.

Prema njegovim riječima, ono što je neodrživo od samog početka lokalne vlasti koja je uspostavljena u decembru 2014. godine jeste način na koji je formirana.

"Svi se sjećamo agresivne retorike liste koja se zvala "Izbor", kao i njihovih odluka odmah po okončanju izbora. Sigurni smo da se i građani Herceg Novog sjećaju svega toga", istakao je on.

Lakićević kaže da Cdu ostaje pri idejama, prijedlozima i programu koji smo tada objavili - "Nova mapa Herceg Novog". Period od izbora do danas je, smatra, potvrdio sva stanovišt te partije, ocjene i predviđanja.

"Zato predlažemo nove izbore, koje bi dočekali spremni da ponovimo naše zalaganje za Herceg Novi kao neraskidivi dio naše Crne Gore, ojačani iskustvom i znanjem koje smo stekli od našeg osnivanja samo mjesec dana prije nego što su prošli izbori bili održani", naglasio je on.

Herceg Novom je, dodaje Lakićević, potrebna nova politika, oslobođena agresije, prozivki, ličnih napada i isprazne demagogije.

"Vidjeli smo, upravo u našem gradu, da ti koji najviše viču i prave buku to rade samo zbog sebe, a ne zbog građana. Zato je Cdu, bez obzira na prozivke i optužbe, odlučno opredijeljena za staloženu i razumnu politiku, koja će mijenjati naš grad i našu zemlju jačajući njihove demokratske kapacitete i institucije", zaključio je Lakićević.

Portal Analitika