Fudbal

LE: Vukčević na Zverotića u borbi za osminu finala!

Manje popularno Uefino klupsko takmičenje večeras predstavlja prvi dio svoje ,,magije“. Kreću bitke za osminu finala Lige Evrope, u kojima će učestvovati pet bivših osvajača Lige šampiona, u kojima će navijači vidjeti mnogo zanimljivih duela...
LE: Vukčević na Zverotića u borbi za osminu finala!
Portal AnalitikaIzvor

Dva crnogorska igrača igraće u ovoj fazi, a upravo će se njihovi klubovi sastati u šesnaestini finala. Sion Elsada Zverotića, koji večeras neće igrati zbog povrede, dočekaće Bragu, čiji dres nosi Nikola Điđo Vukčević.

Sion je bez pobjede u posljednja tri meča u Ligi Evrope (dva remija i poraz), ali je na svom terenu poražen samo jednom u posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

- Spremni smo i motivisani. Posljednja dva treninga odradili smo na prirodnoj podlozi, kako bi se malo privikli za ono što nas čeka protiv Brage. Nedostaju nam četiri igrača, ali na to ne gledam kao na problem - izjavio je Didije Tolo, trener švajcarskog kluba, za koji protiv Portugalaca neće igrati ni Ksavijer Kuasi, Žoakim Adao i Martin Zeman.

Bragu mnogi vide kao favorita ovog dvomeča, ali trener portugalskog tima Paulo Fonseka ne želi da razmišlja na taj način.

- Spremamo se za tešku utakmicu protiv odlične ekipe i siguran sam da neće biti lako. U potpunosti smo svjesni poteškoća koje su pred nama. Nakon žrijeba su mnogi požurili da kažu da smo dobro prošli. Ali, fudbal nas uči da ne gledamo na taj način. Liverpul i Bordo znaju na što mislim - istakao je Fonseka, misleći na poraze Liverpula i Borda od Siona u grupnoj fazi.

Raspored

19.00 - Anderleht - Olimpijakos

19.00 - Borusija D. - Porto

19.00 - Fiorentina - Totenhem

19.00 - Mitjiland - Man. junajted

19.00 - Sevilja - Molde

19.00 - St. Etjen - Bazel

19.00 - Viljareal - Napoli

21.05 - Augsburg - Liverpul

21.05 - Galatasaraj - Lacio

21.05 - Marsej - Atletik B.

21.05 - Šahtjor - Šalke

21.05 - Sion - Braga

21.05 - Sparta P. - Krasnodar

21.05 - Sporting - Bajer L.

21.05 - Valensija - Rapid Beč

Portal Analitika