Politika

DAMJANOVIĆ: Odložiti glasanje o razrješenju Konjevića

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović tražio je juče da se odloži glasanje u Skupštini Crne Gore o smjeni ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića za srijedu. On smatra da treba sačekati rezultate parlamentarnog dijaloga prije izjašnjavanja poslanika.
DAMJANOVIĆ: Odložiti glasanje o razrješenju Konjevića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Rekao sam na kolegijumu da bi to bio normalan slijed događaja i da se o tome izjasnimo naredne srijede, kada se budu glasala i ova tri zakona koja su na dnevnom redu. Do tada ćemo znati i ishod dijaloga koji se održava u petak”, kazao je Damjanović Dnevnim novinama.

Inače, sam Konjević je zatražio da ga parlament razriješi i to nakon što je SDP, čiji je ministar, glasao protiv povjerenja vladi Mi la Đukanovića.

Premijer je Skupštini Crne Gore podnio predlog za razrješenje Konjevića 1. februara.

Đukanović je tada objasnio da mu je Konjević, nakon što je Vlada Crne Gore, na sjednici Skupštine 27. januara, dobila povjerenje, predložio da podnese predlog za njegovo razrješenje.

Konjević je ranije kazao da mu ne pada na pamet da sjedi u Vladi protiv koje je glasala njegova stranka. Dodao je i da će rasprava o njegovoj ostavci biti prilika da SDP još jednom provjeri da li izvršna vlast ima većinu u parlamentu.

Dnevne novine 

Portal Analitika