Kultura

RADUNOVIĆ: Ovo je igra na oštrici noža

Popaj, Goran, Gajo i Zonjo ponovo su u utorak veče sišli među crnogorski narod. Iz studija Radio Antene M prešli su za sto u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.
RADUNOVIĆ: Ovo je igra na oštrici noža
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na njegovoj sceni nijesu se ponašali distancirano i gordo, kao što priliči kraljevima, već su više ličili na dobrodušne putujuće komediografe koji spontanim šalama rasterećuju obični narod, a istovremeno u njih usađuju svijest da nije sve u životu kako izgleda da jeste.

Aleksandar Radunović Popaj za Pobjedu je ispričao da ovakvim druženjima žele da vrate publiku u pozorište. Ljude, kaže, treba zainteresovati kroz razne vidove performansa i humornih večeri, kako bi shvatili da teatar nije elitističko mjesto.

„Buksovci“ svoje nastupe nikad unaprijed ne smišljaju, a Popaj tvrdi da im je zanimljivo da vide kako će da se „vade“ iz različitih sutuacija.

- Teško je bez koncepta nastupati pred ljudima. Može to da bude potpuna propast. Ta igra je ono što nas uzbuđuje. U svemu tome, jako je važno da osjećate publiku. Ovo je igra na oštrici noža - kazao je Popaj.

Četiri člana alternativne organizacije „The books of knjige“ prvo su objelodanili da će iz publike regrutovati dobrovoljce za „revoluciju koja treba da počne u 22 sata u Bosni i Hercegovini“. U znak solidarnosti, Popaj je najavio da će prvo da „dignu u vazuh cetinjski vodovod“.

- I, što je najbolje, niko to neće primijetiti do ujutro, pošto svakako nemamo vode. Druga grupa će da zapali Poštu i Zetski dom, ali kad svi izađemo. Nemojte da se zeznete da zapalite Zetski dom dok smo mi unutra, jer onda ginu vođe revolucije, a to smo nas četvorica - izjavio je Popaj, uz glasno aplaudiranje i smijanje prisutnih.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika