Fudbal

LŠ: Golčina Ronalda u trijumfu Reala, Volzburg slavio u Belgiji

Fenomenalnim golom Kristijana Ronalda te pogotkom Hesea u finišu meča, Real Madrid je slavio u Rimu protiv Rome 2:0, dok je Volfsburg na korak od četvrtfinala nakon trijumfa u Belgiji nad Gentom od 3:2.
LŠ: Golčina Ronalda u trijumfu Reala, Volzburg slavio u Belgiji
Portal AnalitikaIzvor

Real je bio izuzetno slab u prvih 57 minuta, ali je u 58. minutu poveo. Ronaldo je dobio loptu na lijevoj strani, zalomio je u sredinu, šutirao, ona je zakačila Florencija i završila u gornjem lijevom uglu Ščensnija. Pet minuta prije kraja Hese je sjajno završio akciju poslije prodora po desnoj strani, šutirao je precizno i pogodio dalji ugao golmana Rome.

U drugom meču večeri Njemci su poveli preko Drakslera u 44. minutu, a isti igrač povisio je u desetom minutu nastavka. U 62. minutu Maks Kruse je na prvoj stativi odlično reagovao postigavši treći gol svoje ekipe. Deset minuta prije kraja Kums je preciznim udarcem smanjio je na 3:1, a konačan rezultat postavio je Kulibali u 89.

Podsjećamo, juče su fudbaleri Pari Sen Žermena pobijedili Parizu londonski Čelzi 2:1, dok je Benfika u Lisabonu slavila protiv Zenita 1:0. Narednog utorka sastaće se Juventus i Bajern, kao i Arsenal i Barselona, dok će dan kasnije rivali biti PSV Ajndhoven i Atletiko Madrid, odnosno Dinamo Kijev i Mančester siti. 

Roma - Real 0:2 (0:0)

Stadion: “Olimpiko”. Sudija: Kralovec (Češka)

Strelci: 0:1 - Ronaldo 57, 0:2 - Hese 85

Roma: Šćešni, Florenci (Toti 86), Manolas, Rudiger, Dinj, Naingolan, Vaniker (De Rosi 77), Pjanić, Salah, Peroti, El Šaravi (Džeko od 63).

Real: Navas, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Modrić, Kros, Isko (Kovačić 64), Rodrigez (Hese 82), Ronaldo (Kazemiro 89), Benzema.

Genk - Volfzburg 2:3 (0:1)

Stadion: “Gelamko Arena”. Sudija: Moen (Norveška)

Strelci: 0:1 - Draklser 44, 0:2 - Dreksler 54, 0:3 - Kruze 61, 1:3 - Kums 80, 2:3 - Kulibali 89.

Genk: Sles, Mitrović, Asare, Nilsen, Dejagere, Kums, Neto, Milićević (Hasan 61), Foket, Simon (Maton 60), Depoitre

Volfzburg: Kasteles, Rodrigez, Knoće, Dante, Jung (Širle 45), Luis Gustavo, Traš, Vijerinja (Šafer 80), Arnold, Draksler, Kruse (Prutalo 90+2)

Raspored osmine finala Lige šampiona:

Utorak:

PSŽ - Čelsi 2:1 (1:1)

Benfika - Zenit 1:0 (0:0)

Sreda:

Gent - Volfzburg 2:3 (0:1)

Roma - Real 0:2 (0:0)

23. februar:

Arsenal - Barselona

Juventus - Bajern

24. februar:

PSV - Atletiko Madrid

Dinamo Kijev - Mančester siti

Portal Analitika