Društvo

Podgoričanin Luka Šaranović oduševio region

Fotografiju mladića, koji u podzemnom prolazu na Terazijama u Beogradu pomaže operisanom beskućniku, "lajkovale" su hiljade korisnika društvenih mreža u Crnoj Gori sa bezbroj pozitivnih komentara.
Podgoričanin Luka Šaranović oduševio region
Portal AnalitikaIzvor

Mladić je Luka Šaranović (19), student ETF, a slikao ga je njegov drug iz Beograda, Vuk Davidović, i "lansirao" na društvene mreže uz komentar: "Moj drug tj. momak na slici je iz Podgorice i volontira u Crvenom krstu Crne Gore, i zove se Luka Šaranović. Pored toliko ljudi, koji prođu tuda svaki dan, pomogao mu je jedan Podgoričanin".

Mladi Podgoričanin za "Novosti" je ispričao kako je nastala fotografija i skromno dodaje da "nema materijala za novinsku priču". Ipak, uradio je nešto što je stotinak prolaznika ostavilo ravnodušnim. Obratio je pažnju na čovjeka kome je bila potrebna pomoć.

- Bio sam u posjeti drugu na nekoliko dana. Vraćajući se iz grada uputili smo se ka "fast fud" kiosku da nešto pojedemo i prošli podzemnim prolazom na Terazijama. Vidjeli smo beskućnika sa nogom u zavoju. Rekao mi je da je to od operacije (transplantacija kosti sa karlice) i kako se rana otvara iznova, kad je neoprezno zakači - priča mladi Šaranović, koji je ranu sanirao.

Portal Analitika