Društvo

Rekonstrukcija bazena u Nikšiću do kraja aprila

Rekonstrukcija bazena u nikšićkom Sportskom centru, za koju je obezbijeđeno oko 1, 1 milion EUR, trebalo bi da bude završena do kraja aprila.
Rekonstrukcija bazena u Nikšiću do kraja aprila
Portal AnalitikaIzvor

Novac za rekonstrukciju obezbijeđen je na donatorskoj večeri prije pola godine.

Član tima za praćenje realizacije tog projekta u ime opštine i Vaterpolo saveza, Nebojša Adžić, saopštio je to na konferenciji za novinare u Nikšiću, ističući da je urađeno više od 90 odsto građevinsko-zanatskog posla, a da su u toku radovi na termo-tehničkoj izolaciji i osvjetljenju bazena.

„Ideja projekta je da se dobije održiv objekat, jer bazen prije rekonstrukcije nije mogao da pokriva troškove održavanja. Sa novim primijenjenim mjerama i sistemima termičke izolacije i grijanja imaćemo vrlo održiv i kvalitetan bazen koji će biti za ponos grada i svih sportista“, rekao je Adžić.

Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, kazao je da se rekoknstrukcija izvodi uz poštovanje svih standarda međunarodne i svjetske plivačke i vaterpolo organizacije.

„Krajem maja očekujemo inspekciju tih nadležnih plivačkih i vaterpolo kuća, koje treba da utvrde kvalitet bazena, jer je Crna Gora domaćin juniorskog prvenstva svijeta u vaterpolu. Završetkom rekonstrukcije bazena Nikšić će, uz Podgoricu i Budvu, biti u prilici da ugosti najbolje svjetske juniorske organizacije“, rekao je Ivanović.

On je rekao da će bazen zadovoljavati standarde za sva takmičenja do nivoa evropskog prvenstva i saopštio da će se truditi da i stručno i kadrovski budu osposobljeni za plivački sport i da već sada imaju šest obučenih trenera sa odgovarajućom licencom.

Bazen u Nikšiću, kako je ocijenjeno prilikom ranijih obilazaka, treba da bude baza nacionalnih vaterpolo selekcija i jedan od najboljih sportskih objekata u Crnoj Gori.

Menadžer nikšićke opštine i član tima za praćenje realizacije tog projekta, Živko Kecojević, kazao je da je povod organizovanja konferencije za novinare i nedavno saopštenje Građanskog pokreta URA u kome je navedeno da su prekršeni Zakoni o konfliktu interesa i uređenja prostora.

Kecojević je rekao da se opredijeljeni novac za taj projekat koristi isključivo namjenski i u skladu sa zakonom za koji je projektnu dokumentaciju uradila nadležna opštinska Agencija.

„Niko ne može tvrditi da se sve ne odvija javno, a prilikom dodjeljivanja posla nijesmo birali ko je pripadnik koje stranke, jer nam je osnovni cilj da se rekonstrukcija uradi kvalitetno, uz što manje trošenje novčanih sredstava“, rekao je Kecojević.

MINA

Portal Analitika