Crna hronika

Bačena bomba na „Alternativu”

Nepoznata osoba bacila je rano jutros eksplozivnu napravu na prostorije NVO „Alternativa”„ koje se nalaze u Ulici Vuka Karadžića preko puta crkve sv. Petke u Pljevljima.
Bačena bomba na „Alternativu”
Portal AnalitikaIzvor

Eksplozivna naprava bačena je nešto oko dva sata iza ponoći a u trenutku eksplozije u prostorijama nije nikoga bilo. Od detonacije pričinjena je znatna materijalna šteta.

Prema tvrdnjama izvšnog direktora ove NVO Alije Šljuke, on je nešto pre eksplozije izašao iz pomenutih prostorija, koje se nalaze u prizemlju stambene zgrade. U trenutku eksplozije Šljuka se, tvrdi, nalazio na prvom spratu pomenute zgrade gdje takođe ima poslovne prostorije.

Tokom dana policija je obezbjeđivala prostorije ove NVO, dok se čekao da dođe vještak iz Podgorice kako bi se izvršio uviđaj. Prema nezvaničnim informacijama, eksplozivna naprava u prostorije Alternative ubačena je kroz jedan od prozora koje su počinioci prethodno polomili.

Izvršni direktor NVO „Alternativa” Alija Šljuka kazao je da će se tek nakon završetka uviđaja znati o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi. Šljuka tvrdi da su tragovi gelera vidljivi po plafonu i opremi.

Prema riječima Šljuke, ovo je peti put da su na udaru prostorije „Alternative”, a jednom na meti napadača bio je njegov automobil.

Prema tvrdnjama Alije Šljuke, ovi napadi su nasilni odgovor na djelovanje te organizacije.

Direktor „Alternative” kaže da je zbog učestalih napada na njihove prostorije dva puta tražio zaštitu od policije ali je oba puta dobio negativan odgovor. (Novosti)

Portal Analitika