Kultura

Deset filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 18. do 24. februara je deset filmskih naslova: "U lavirintu laži", "Palme u snijegu", "Zemlja bez zakona", "Kako biti solo", "Zulender 2", "Dedpul", "Robinzon Kruso: Otkrijte novu priču iza legende", "Povratnik", "Meda sa sjevera" i "Pedeset nijansi crne".
Deset filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
u-lavirintu-lazi

U lavirintu laži

Sala 1 / radnim danima: 17:50, vikendom: 13:10, 17:50

Uloge: Andre Simanski, Aleksander Feling, Friderike Beht

Režija: Đulio Rićareli

("Im Labyrinth des Schweigens", 124 min, Njemačka, 2014, drama)

Film je zasnovan na stvarnim događajima istrage koja je dovela do suđenja nacističkim zločincima optuženim za zločine počinjene 1960-tih u koncentracionom logoru Aušvic.

Frankfurt 1958: niko ne želi da se sjeća vremena nacističkog režima. Mladi tužilac Johan Radman dolazi do dokumenata koji će pomoći da se pokrene postupak protiv nekih pripadnika SS-a koji su služili u Aušvicu. Ali strahote prošlosti i neprijateljstvo protiv njegovog rada će ga obeshrabriti. Gotovo je nemoguće pronaći put kroz ovaj lavirint; svi se čine uključenim ili krivim.

palme-u-snijeguPalme u snijegu

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 19:30, 22:40

("Palmeras en la nieve", 163 min, Španija, 2015, romansa, ljubavni)

Uloge: Laja Kosta, Mario Kazas, Adrijana Ugarte

Režija: Fernando Gonzales Molina

Da li ste nekada voljeli toliko snažno da vam se činilo da biste za tu ljubav mogli umrijeti, ali i ubiti? "Palme u snijegu", film reditelja Fernanda Gonzalesa Moline, zasnovana na bestseleru Luz Gabas, upravo je priča o takvoj ljubavi koja nas vraća u kolonijalno doba Ekvatorijalne Gvineje.

Ovo je film o odrastanju dvojice muškaraca na afričkim plantažama kakaoa, gdje su mnogi Španci u kolonijalno doba potražili bolje sjutra. Zabranjena ljubav začeta u burnim vremenima prevrata i neobičnim istorijskim okolnostima, povešće nas u nezaboravno putovanje kroz vrijeme i prostor, učinivši da pobjegnemo iz svijeta koji nas okružuje i povjerujemo kako snagom volje i iskrenih osjećanja čak i palme mogu procvjetati u snijegu.

zemlja-bez-zakonaZemlja bez zakona

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 15:40

Uloge: Majkl Fasbender, Ben Mendelson, Rori Meken, Kodi Smit-Mekfi

Režija: Džon Meklin

("Slow West", 84 min, Novi Zeland, Velika Britanija, 2014, vestern, triler)

Ovo ostvarenje oduševilo je publiku filmskog festivala Sandens, na kojem je dobio nagradu za najbolje dramsko ostvarenje svjetske kinematografije.

Film prati mladog Škota koji putuje preko Amerike XIX vijeka u potrazi za djevojkom koju voli. Na ovom putu društvo mu pravi odmetnik (Majkl Fasbender) koji je voljan da mu pomogne i posluži kao vodič.

kako-biti-soloKako biti solo

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 17:30, 20:00, 22:10

Uloge: Dakota Džonson, Den Stivens, Lili Kolins

Režija: Kristijan Diter

("How to Be Single", 110 min, SAD, 2016, komedija)

Priča se fokusira na život solo i to iz muške i ženske perspektive, sugerišući da nas ne definiše vrijeme kad smo u vezi već kada smo solo. Usputni seks, viđanje na slijepo, kada se udati/oženiti i strah od obaveza. Ovo najbolje razumiju oni koji su solo. Postoji pravilan i pogrešan način da se bude solo, a postoji i Ališin način, i Robinov, i Lusin, i Tomov. Grad Njujork je pun usamljenih srca koja tragaju za "onim pravim", za "nabrzaka" ili za nečim između. Negdje između svih tih flertujućih poruka i seksa za jednu noć, ono što svi soleri imaju zajedničko je potreba da nauče kako biti solo u svijetu u kojem je ljubav - obavezna.

zulender-2Zulender 2

Sala 2 / radnim danima: 15:10 vikendom: 13:00, 15:10

Uloge: Ben Stiler, Oven Vilson, Kristin Tejlor, Lejdi Gaga, Vil Ferel

Režija: Ben Stiler

("Zoolender 2", 100 min, SAD, 2015, komedija)

Nastavak urnebesne komedije u kojoj Derek i Hansel ponovo osvajaju modne piste, ali kako to uvijek biva sa najboljima u poslu, konkurencija pokušava da ih izbaci iz igre. Kad smo posljednji put vidjeli muške modele Dereka (Ben Stiler) i Hansela (Oven Vilson), oni su uživali u čarima "Derek Zulender Centra za djecu koja ne čitaju dobro i žele da nauče da rade i druge stvari", a Mugatu (Vil Farel) je bio iza rešetaka. Nepredvidiva katastrofa je pogodila Centar i primorala ovu dvojicu da se povuku u ilegalu, daleko od očiju javnosti. Petnaest godina kasnije, pronalazimo još uvijek posramljenog Dereka i Hansela kako vode izolovane živote, daleko jedan od drugog i ostatka svijeta.

dedpulDedpul

Sala 1 / radnim danima: 20:20, 22:30 vikendom: 11:00, 20:20, 22:30

Uloge: Rajan Rejnolds, Morena Bakarin, Ed Skrin, T.Dž. Miler

Režija: Tim Miler

("Deadpool", 108 min, SAD, 2016, akcija)

Film je zasnovan na Marvelovom stripu o nekonvencionalnom anti-heroju Dedpulu. U fokusu priče je bivši pripadnik specijalnih jedinica - plaćenik Vejd Vilson koji nakon rigoroznih eksperimenata stiče natprirodnu moć iscjeljenja i pretvara se u njegov alter ego, Dedpula.

robinzon-krusoRobinzon Kruso: Otkrijte novu priču iza legende

Sala 3 / radnim danima: 15:50, 17:40 vikendom: 11:00, 15:50, 17:40

Uloge: Nikola Rakoćević, Dimitrije Stojanović, Dušanka Stojanović-Glid, Jovana Stipić, Vladislava Đorđević

Režija: Ben Stasen, Vinsent Kestelot

("Robinson Crusoe", 86 min, Belgija, 2016, animirani, sinhronizovani)

Na malom, egzotičnom ostrvu, papagaj Četvrtak živi u raju sa svojim prijateljima. Ipak, Četvrtak ne prestaje da razmišlja o svijetu izvan ostrva. Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži: Robinzona Krusoa. Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak sa ostrva i otkrivanje njemu nepoznatog svijeta. Kruso uskoro postaje svjestan da na pustom ostrvu može preživjeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja, a to će biti teško, budući da životinje ne govore "ljudski".

povratnikPovratnik

Sala 3 / vikendom: 12:50

Uloge: Leonardo Dikaprio, Tom Hardi, Domnal Glison

Režija: Alehandro Gonzales Injaritu

("The Revenant", 156 min, SAD, 2015, drama, avantura)

Inspirisan stvarnim događajima, "Povratnik" prikazuje epsko preživljavanje pojedinca i snagu ljudskog duha. Duboko, u neispitanoj američkoj divljini, legendarnog trapera Hjua Glasa (Leonardo Dikaprio), teško povrjeđenog nakon napada medvjeda, članovi njegove lovačke družine ostavili su da umre. Dok se bori za život, Glas planira osvetu nad Džonom Fitcdžeraldom (Tom Hardi). Vođen jakom voljom kao jedinim oružijem i ljubavlju prema porodici, Glas mora da se izbori sa surovom zimom i željom za osvetom. Režiju "Povratnika" potpisuje reditelj i dobitnik Oskara Alehandro Gonzales Injaritu ("Čovjek ptica", "Vavilon").

meda-sa-sjeveraMeda sa sjevera

Sala 2 / vikendom: 11:10

Uloge: Heder Grejam, Bil Niji, Rob Šnajder, Ken Jeong, Zakari Gordon, Kolm Mini

Režija: Trevor Vol

("Norm of the North", 86 min, SAD, 2016, animirani, avantura, sinhronizovani)

Daleko od svoga doma na Artiku, polarni meda Norm i njegova tri prijatelja završiće u Njujorku, gdje ih čekaju nevjerovatne avanture.

Za brbljavog medu Norma jedna stvar je jasna: na Artiku nema mjesta za turiste. Međutim, kada ludi graditelj odluči da sagradi luksuzne stanove u njegovom vlastitom dvorištu, Norm će učiniti ono što bi svaki normalni polarni medvjed učinio... odlazi u Njujork kako bi ga zaustavio. Uz pomoć ludih leminga na svojoj strani, Norm će se odomaćiti u Velikoj jabuci i pokušati da spasi Artik od najezde turista.

50-nijansi-crnePedeset nijansi crne

Sala 4 / radnim danima: 16:30, 18:30, 20:30, 22:30 vikendom: 12:30, 14:30, 16:30, 20:30, 22:30

Uloge: Marlon Vejans, Kali Hok, Džejn Sejmur

Režija: Majkl Tids

("Fifty Shades of Black", 92 min, SAD, 2016, komedija)

Ako ste se "primili" na Kristijana Greja, čekajte tek da vidite Kristijana Bleka!

Od Marlona Vejansa i komičarskog tima koji stoji iza franšiza "Ukleta kuća", "Mrak film" i "Bijele ribe", stiže parodija kakvu do sad niste vidjeli. Spremite se za erotsku komediju "Pedeset nijansi crne" koja će vas odvesti kroz lavirint žestokih i prevremenih susreta u igraonici gospodina Crnog.

Portal Analitika