Zanimljivosti

Uzgajao je toliko lošu marihuanu da se čak i sudija smilovao

Iako je uhapšen zbog nelegalnog uzgoja marihuane, dvadesetogodišnji Britanac je uspio da izbjegne zatvorsku kaznu jer su tužiteljka i sudija zaključili da se radi o toliko "bijednom proizvodu".
Uzgajao je toliko lošu marihuanu da se čak i sudija smilovao
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kod Džoša Hjudža je pronađeno 40 stabiljki marihuane što je policija zabilježila fotografijama. Njega je prijavio stanodavac nakon što mu je u stanu pukla cijev.

On je u odbrani istakao da je marihuanu uzgajao za sopstvene potrebe, a priznao je da dnevno puši 20 cigareta sa malo marihuane. “Zanat“ je naučio na Jutjubu.

Tužiteljka Dženi Hej je pred sudom izjavila da "nisu pronađeni dokazi uspješnog uzgoja“, a branilac je rekao da dvadesetogodišnjak ne posjeduje "ni znanje, ni vještine, ali ni posvećenost da gaji kvalitetnu marihuanu".

“To je od početka bio vrlo neuspješan uzgoj“, rekao je sudija – “Možda ste imali visoka očekivanja i velike ideje, ali svi koji se odluče na uzgoj marihuane rizikuju zatvorsku kaznu. Ja vam je neću dati jer ste priznali krivicu, a niste prethodno bili osuđivani i niste imali znanja da počinite krivično djelo“.

Umjesto zatvorske kazne mladić je kažnjen novčano, a moraće da odradi nekoliko sati društveno-korisnog rada.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika