Politika

Pejak, Đurović i Bezmarević uznemiravali Darka Pajovića

Članovi nevladine organizacije ,,Alternativa“ Vesko Pejak, Bojan Đurović i Nikola Bezmarević dali su juče izjave u Centru bezbjednosti Nikšić povodom uznemiravanja predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.
Pejak, Đurović i Bezmarević uznemiravali Darka Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićka policija, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, očekuje stav tužioca koji treba da odluči da li u radnjama trojice alternativaca postoje elementi krivičnog ili prekršajnog djela. Sva trojica su u izjavama pred policijom kazali da su 14. februara ove godine iz Nikšića došli u Podgoricu automobilom kako bi, kako su kazali, čestitali Darku Pajoviću na činjenici da je glasao za povjerenje Vladi. Sa njima trojicom u društvu je bio takođe član ,,Alternative“ Saša Bajagić.

Pejak je policijskom službeniku, u izjavi koju je objavio na svom Fejsbuk profilu, kazao da se par dana prije izglasavanja povjerenja Vladi Crne Gore kod njega ,,javio unutrašnji nemir da će Vlada koja je vladala 27 godina izgubiti povjerenje“. - Kada smo došli na ulaz gdje živi Darko Pajović, pozvonili smo na interfon, niko se nije javio, gdje je u tom momentu na ulaz došla starija gospođa koja živi u toj zgradi i otvorila nam vrata. Kada smo došli na njegova vrata, gdje na istima nije pisalo ime i prezime vlasnika stana, pretpostavili smo da se radi o stanu Pajovića, pozvonili smo kulturno jedan put u trajanju od tri sekunde. Niko se nije javljao, ali smo čuli kretanje iza vrata. Poslije drugog pritiska zvona shvatili smo da nam niko neće otvoriti vrata, pa smo krenuli nazad. Ispred vrata Darka Pajovića smo ostavili njemu namijenjen poklon, odnosno bocu rakije ,,milovača“ i kovertu u kojoj se nalazilo ogledalo sa porukom - rekao je Pejak. Slične izjave policiji dali su i ostali članovi ,,Alternative“. Istup ,,Alternative“ osudili su juče Socijaldemokrate, SDP, Liberalna partija, ombudsman kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Uz alternativce jedino je stao Pokret za promjene, koji je uznemiravanje Pajovića ocijenio kao bezazleno. (Pobjeda)

Portal Analitika