Politika

Čavor: Staroj koaliciji je istekao rok trajanja

Crnogorska demokratska unija doživljava nastupajuće izbore u Tivtu i kao značajni ispit za našu stranku. Izbore u Tivtu dočekujemo spremni i sa puno realnog optimizma, izjavio je predsjednik OO Cdu Tivat i šef izbornog štaba Rajko Čavor.
Čavor: Staroj koaliciji je istekao rok trajanja
Portal AnalitikaIzvor

"Vidimo da su odluku o raspisivanju izbora dočekali i pozivi o bojkotu i o potrebi njihovog otkazivanja ili odlaganja. Ideje o bojkotu dolaze od onih koji već bojkotuju politički proces u našoj zemlji. Odlaganje i otkazivanje traže oni koji nemaju uporište u Tivtu - ni lokalnog odbora, ni glasača, a ni ideja što i kako sa Tivtom i u Tivtu. Izbori su raspisani regularno i na vrijeme i ne vidimo razloga za unošenje konfuzije. Sigurni smo da će naša lista - bilo da nastupimo samostalno ili u koaliciji sa bliskim političkim subjektima - na čelu sa Nevenom Staničićem, biti nezaobilazni učesnik i partner u postizbornim koalicijama u našem Tivtu.  Neven Staničić je naš kandidat za novog predsjednika Opštine. Njegovo dugogodišnje iskustvo i prepoznati i priznati rad i zalaganje u funkciji odbornika u aktuelnoj Skupštini Opštine su najbolja preporuka za njegovu kandidaturu i za ukupni nastup Cdu u našem gradu i opštini", naveo je Čavor u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika, ističući da Cdu želi da učestvuje u formiranju nove, bolje i efikasnije lokalne vlasti.

"Tivtu su potrebne promjene, novo političko vođstvo i novi ljudi kojima će konačno biti pružena šansa da doprinesu razvoju naše opštine. Starim koalicijama je, kao što vidimo, istekao rok trajanja. Isto važi za kadrove koji su pokazali da nijesu na visini potreba i interesa Tivta i Tivćana.  Cdu ulazi u izbornu utakmicu otvoreno, iskreno i sa namjerom da pomogne. Nas interesuju rješenja, a ne optužbe. Kritika ima smisla i opravdanja ako je praćena ozbiljnom idejom i realističnim prijedlogom.  Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole. Zato smo sigurni da će Cdu biti među nosiocima promjene i boljitka za sve građane našeg Tivta", poručio je Čavor.

Portal Analitika