Društvo

Kolašin pod smećem, komunalci štrajkuju

Radnici kolašinskog Komunalnog preduzeća već pet dana štrajkuju zbog neizmirenih zarada. Grad je zatrpan smećem, građani su ogorčeni. U lokalnoj upravi kažu da bi Komunalno preduzeće trebalo da naplati potraživanja i da od tog novca obezbijedi plate zaposlenima. Komunalci ne odustaju od štrajka do ispunjenja svojih zahtjeva.
Kolašin pod smećem, komunalci štrajkuju
Portal AnalitikaIzvor

"Duguju nam sedam plata i sad osma od februara. Jedini zahtjev je taj isplata zaostalih zarada, imamo razlike i da se potpišu ugovori sa našom firmom o održavanju javnih površina", poručio je Vanja Jeknić iz štrajkačkog odbora.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović štrajkačima je saopštila da lokalna uprava nije prava adresa za njihove plate.

"Opština Kolašin duguje komunalnom 10.000 eura. Zato Komunalno duguje samom sebi 360.000. To znači da oni 360.000 eura nisu naplatili. Fakturisali građanima i pravnim licima, ali te pare nisu naplatili", kazala je Vuksanović i radnicima poručila da od lokalne uprave nemaju šta da traže.

"Moraće oni da naplate prvo ono što su radili usluge pa da prime plate", poručuje Vuksanović. Ako i dalje budu odbijali da čiste grad, Vuksanović će kako kaže angažovati neko drugo preduzeće.

"Postoji još firmi koje to mogu da odrade. Mi ćemo naručiti taj rad platićemo i to je to", izričita je Vuksanović.

U Komunalnom ističu da su uredno čistili grad i da je Kolašin po tome poznat i da neće dozvoliti da neko drugi radi njihov posao.

"Mislim da ne bi trebalo to dozvoliti. Vidjećemo sa stavom radnika da vidimo šta ćemo i kako dalje", poručio je Jeknić.

rtcg.me

Portal Analitika