Košarka

KUP CG: Mornar sa Sutjeskom, Ibar rival Budućnost Volija

Branilac trofeja, Budućnost Voli u polufinalu završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše igraće protiv rožajskog Ibra, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornara i Sutjeske, odlučeno je danas žrijebom u Podgorici.
KUP CG: Mornar sa Sutjeskom, Ibar rival Budućnost Volija
Portal AnalitikaIzvor

Finalni turnir biće odigran u petak i subotu u podgoričkoj dvorani Morača. Sportski direktor Budućnost Volija, koja brani trofej, Gavrilo Pajović, kazao je da je podgoričkom timu veliko zadovoljstvo i čast što će poslije dužeg vremena biti oganizator turnira.

"Ibar je napravio iznenađenje i eliminisao Teodo. Ozbiljno ćemo prići tom meču. Uloga favorita pripada nama, ali cijenimo sve ono što su Mornar i Sutjeska napravili ove sezone. Preuzimamo ulogu favorita, daćemo sve od sebe da odbranomo trofej", kazao je Pajović na konferenciji za novinare.

Trener Ibra, Milan Rondović, kazao je da je rožajski tim plasmanom u polufinale završnog turnira ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji. 

"Već sada je napravljen veliki uspjeh. Dovoljno smo uradili, a u polufinalu pružićemo koliko možemo sa igračkim kadrom koji posjedujemo. Gledaćemo da pružimo što jači otpor. Zadovoljstvo nam je što imamo čast da igramo na finalnom turniru", rekao je Rondović.

preskosarka160216-1

Trener Sutjeske, Igor Jovović, komentarišući polufinalni duel sa Mornarom, kazao je da je barski tim igra sjajno ove sezone u Balkanskoj i Erste Prvoj A crnogorskoj ligi. 

On je naglasio da je prioritet nikšićkog tima završnica ABA lige i borba za opstanak u regionalnom takmičenju. 

"Igramo protiv Mornara i očekuje nas neizvjestan meč. Njihova mala prednost je što zbog pravila u crnogorskim takmičenjima, imaju mlade igrače koji su u sistemu i koji su uigraniji. Ne tražimo opravdanje, igraćemo maksimalno i nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo pobjedu", kazao je Jovović.

On je istakao da Sutjeska polufinale dočekuje bez Brajana Raša i sa brojnim kadrovskim problemima.

"To nas zabrinjava. Iskoristićemo Kup da odigramo što bolje i razbistrimo glavu pred odlučujuće mečeve u ABA ligi. To nam je prioritet. Ne kažem da nas Kup ne interesuje, igraćemo maksimalno, ali su nam u mislima mečevi u ABA ligi koji su ključni za naše bitisanje", rekao je Jovović.

Prema riječima trenera Mornara Đorđija Pavićevića, barski tim nije striktno zacrtao da dođe do finala Kupa.

On je podsjetio da će barski tim, računajući i mečeve na turniru, za 14 dana odigrati šest utakmica.

"Sutjeska se bori za opstanak u ABA ligi, a mi za što bolju poziciju u Erste Prvoj A crnogorskoj ligi i Balkanskoj ligi. Biće neizvjesno, u maloj smo prednosti zbog pravila KSCG gdje je mladi igrač u funkciji svih 40 minuta, a mi imamo kvalitetne mlade igrače. Biće neizvjesna i lijepa utakmica, u kojoj ćemo, mi nadam se, izboriti plasman u finale", rekao je Pavićević.

Za 17 sati u petak zakazan je duel Budućnost Volija i Ibra, dok će se u 19 sati i 30 minuta sastati Sutjeska i Mornar. Subotnji finalni meč počeće u 19 sati. 

Portal Analitika