Politika

LIBERALI OSUDILI: Ugrozili privatnost Pajovića

Demokratska partija socijalista (DPS) i Liberalna partija (LP) osudile su uzurpaciju privatnosti, privatnog posjeda i porodičnog mira poslanika Darka Pajovića. Liberali su danas pozvali Zaštitnika ljudskih prava i tužilaštvo da hitno ispitaju postojanje elemenata kršenja zakonskih i građanskih prava Pajovića i njegove porodice.
LIBERALI OSUDILI: Ugrozili privatnost Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

Članovi nevladine organizacije Alternativa dolazili su u nedjelju na kućnu adresu lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića, da mu se, kako kažu, zahvale na usluzi koju je učinio čitavom crnogorskom narodu, "spasavajući Vladu kada joj je bilo najteže".

"DPS najoštrije osuđuje 'performans' Alternative Crne Gore kojim su ugroženi lični intengritet, porodica i privatnost poslanika Darka Pajovića. Dolaženje na vrata privatnog stana Pajovića, u kome živi sa suprugom i troje maloljetne djece, ne može se okarakterisati ni kao politička borba ni kao građanski bunt, već isključivo kao podmukao način zastrašivanja i ugrožavanja. Ako su se političari izborom tog poziva obavezali da trpe veći nivo izloženosti sudu javnosti, njihove porodice, a posebno maloljetna djeca, ne smiju biti žrtve jeftinog politikantskog osveništva. Ovakvo crtanje meta i ugrožavanje porodice i djece nekog političara nije se dešavalo u crnogorskom političkom životu ni u mnogo težim vremenima u Crnoj Gori, koja sigurno pamte i organizatori i naručioci 'performansa'", navode iz DPS-a.

U toj partiji očekuju da nadležni državni organi, prije svega Tužilaštvo i Uprava policije, pravovremeno i profesionalno odreaguju, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

"Takođe, očekujemo i reakciju ostalih političkih partija, ali i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda", navode iz DPS-a. 

Performans je osudila i Liberalna partija.

"Pozivamo i Zaštitnika ljudskih prava i tužilaštvo da hitno ispitaju postojanje elemenata kršenja zakonskih, građanskih prava Pajovića i njegove porodice od NVO Alternativa, kaže se u saopštenju LP-a.

U toj partiji smatraju da su oni koji su dozvolili da političke i partijske rasprave umiješaju u privatne i ljudske odnose u svakodnevnici, a naročito porodicu i dom, na lošem su putu. 

"Takva praksa nikada nije postojala u većinskoj i demokratskoj Crnoj Gori koja se sa drugačijim političkim mišljenjem sukobljavala argumentima i parlamentarizmom a ne nasrtajima na ličnost i porodični ugled i mir", navodi se u saopštenju.

Liberali, kako su kazali, vjeruju da su privatnost i privatna svojina svetinja i da je to temeljni princip u svakom slobodnom društvu i svakoj državi savremenog svijeta.

LP, kako se navodi, duže vrijeme upozorava da fašizacija i anarhija u crnogorskom društvu sve više uzimaju maha. 

"Legitimisanje nasilja, agresije i militarizma kao sredstva političke borbe vrlo je opasno i počinje direktno da ugrožava građane i njihove predstavnike i obračunava se sa svima koji su drugačiji. Svi zajedno moramo to hitno spriječiti, kroz institucije sistema ali i ličnim primjerom i djelovanjem prema javnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Mina

Portal Analitika