Crna hronika

Maloljetnik taksisti držao nož pod grlom

Da su taksisti laka meta za visprene razbojnike nije novina, ali da vinovnik takvog čina nasilja bude 15-godišnjak - dodatno zabrinjava, pišu Dnevne novine.
Maloljetnik taksisti držao nož pod grlom
Portal AnalitikaIzvor

Jedan takav slučaj registrovan je minulog vikenda u strogom centru Podgorice, a maloljetni osumnjičeni delinkvent A.B. priveden je juče u policiju.

Ovaj petnaestogodišnjak je, kako se sumnja, u noći 13. februara pozvao taksi firme "Hit" u Zagoriču. Ne sluteći da ga vreba opasnost od dječaka, taksista T.N. je prihvatio vožnju i odvezao ga do tražene lokacije stadiona FK Budućnost.

Kada su stigli na odredište, u momentu nesmotrenosti taksiste, dječak je izvadio iz džepa nož i sa zadnjeg sjedišta uhvatio taksistu za glavu, prislonio je uz naslon i stavio mu sječivo noža uz grlo, zatraživši da mu preda sav novac. Izbezumljeni taksista je to i učinio: kod sebe je imao svega 30 eura, koje mu je dao. A.B. je uzeo novac, priprijetio mu da slučaj ne prijavljuje policiji, a onda pobjegao.

Ipak, taksista je u šoku odmah pozvao policiju i dao im opis fizičkih karakteristika dječaka, koje je mogao da uoči na zamračenom retrovizorskom staklu, nakon čega je uslijedila potraga. Dječak je juče nađen i uhapšen.

Izvor: CdM

Foto: slobodna-bosna.ba

Portal Analitika