NATO

GRIGIĆ: Proces ratifikacije trajaće godinu

Učlanjenje Crne Gore u NATO doprinijeće jačanju bilateralne saradnje i međusobnog povjerenja sa Hrvatskom, što će pomoći stvaranju pozitivne atmosfere za rješavanje svih otvorenih pitanja, kazao je za Pobjedu hrvatski ambasador pri NATO-u Boris Grigić.
GRIGIĆ: Proces ratifikacije trajaće godinu
Portal AnalitikaIzvor

Stalni predstavnik Hrvatske u sjedištu Alijanse ocjenjuje da bi pristupni pregovori sa Crnom Gorom mogli trajati nekoliko mjeseci, a da bi za godinu parlamenti država članica mogli da ratifikuju ulazak naše zemlje u NATO. On ističe i da je Crna Gora ostvarila veliki pomak u reformama.

Kada je u pitanju eventualna politička nestabilnost u Crnoj Gori, Grigić smatra da će, prema do sada iskazanoj odlučnosti i uloženom trudu, naša zemlja "učiniti sve da pregovori završe kako je planirano".

- Vjerujem da će učlanjenje Crne Gore u savez doprinijeti daljem jačanju bilateralne saradnje i međusobnog povjerenja s Hrvatskom, što će pomoći stvaranju pozitivne atmosfere za rješavanje svih pitanja - stav je Grigića o mogućem rješenju aktuelnog problema razgraničavanja dvije zemlje.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Foto: European Movement Belgium

Portal Analitika