Društvo

Počela obuka za rad na SOS liniji

Obuka za deset osoba sa invaliditetom za poslove na SOS liniji za bezbjednost, nakon koje će njih pet biti zaposleno, počela je danas.
Počela obuka za rad na SOS liniji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Privatna Ustanova (PU) “Urban Protection Training Centar Montenegro”, u saradnji sa nevladinom organizacijom (NVO) “Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica”, 18. januara počeo je realizaciju projekta “Zaštita jednakosti” koji je odobrio Zavod za zapošljavanje Crne Gore u okviru grant šema.

“Projektom je predviđena obuka deset osoba sa invaliditetom za poslove SOS linije za bezbjednost - zaštita ljudi, životinja i životne sredine), a nakon sprovedene obuke, pet osoba će biti radno angažovano na period od četiri mjeseca”, saopštila je koordinatorka projekta, Rajka Đuričković.

Ona je navela da je, u skladu sa Planom projekta te PU, danas organizovano potpisivanje Ugovora o edukaciji za deset osoba, što ujedno predstavlja i početak obuke.

U saopštenju se podsjeća da je SOS linija za bezbjednost jedinstvena linija u regionu, jer je integrativna i obuhvata borbu protiv nasilja - nad ljudima, životinjama i životnom sredinom.

Trenerica obuke je, kako je saopšteno, Slavica Striković, dok su predavači Zoran Radović i Nataša Dragović.

Precizira se da će se polaznici u kontekstu programske cjeline upoznati sa osnovama kriminalistike, pravnih aspekata, ljudskih prava i etike.

“Prepoznajući potrebe tržišta rada i nedostatak edukovanih lica sa invaliditetom za poslove zaštitarske prirode navedene PU i NVO će i u narednom periodu, nakon završetka projekta, nastojati da podstaknu interesovanje lica sa invaliditetom za poslove u oblasti bezbjednosti u skladu sa njihovim mogućnostima i potrebama tržišta rada”, poručuje se u saopštenju.

Portal Analitika