Politika

CUNGU: Tužilaštvo potvrdilo da nijesam uzrokovao štetu opštini Ulcinj

Predsjednik Force Nazif Cungu kazao je da je državno tužilaštvo potvrdilo da nijednom svojom radnjom nije prouzrokovao bilo kakvu štetu Opštini Ulcinj.
CUNGU: Tužilaštvo potvrdilo da nijesam uzrokovao štetu opštini Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

On je to kazao na današnjoj konferenciji za medije koju je, kako navodi, posvetio odgovoru na napade pojedinih političkih subjekata,pojedinaca i njima bliskih medija koji su dali sebi za pravo da preuzmu funkciju nadležnih državnih organa i “unaprijed ga proglase krivim za navodne zloupotrebe koje je izvršio za vrijeme dok je obavljao funkciju Predsjenika Opštine Ulcinj”.

- Iako lično nikada nijesam imao nikakvu sumnju u zakonitost svojih postupaka, radi otklanjanja brojnih špekulacija kojima su se pojedine osobe i mediji bavili, često i zlonamjerno, kao i zbog obaveza koje imam u prvom redu kao ozbiljan porodičan čovjek, kao privrednik prema svim svojim zaposlenima i klijentima i najzad kao javna ličnost prema svojim glasačima,simpatizerima i svim građanima, obratio sam se nadležnom državnom tužilaštvu sa zahtjevom o dostavljanju obavještenja o ishodima postupaka koji su inicirani protiv mene. Odgovor je bio brz i na tome im se javno zahvaljujem. Ono što je najbitnije je da su ti odgovori potvrdili ono što sam ja već znao,a to je činjenica da nijednom svojom radnjom nijesam prouzrokovao bilo kakvu štetu Opštini Ulcinj, niti sam položaj Predsjednika Opštine Ulcinj zloupotrijebio u cilju pribavljanja sebi ili bilo kojoj drugoj osobi bilo kakve protivpravne imovinske koristi.

On je naveo da radi preciznijeg informisanja javnosti radi se o tkz. slučaju Šas. Krivična prijava protiv mene je odbačena zbog nepostojanja osnovane sumnje da je Nazif Cungu izvršio prijavljeno djelo, niti bilo koje drugo djelo za koje sam bio gonjen po službenoj dužnosti.

- Znam da određeni politički protivnici i predstavnici određenih medija, pogotovo elektronskih čiji je jedini cilj bio da plasiranjem neistinitih članaka i neprovjerenih vijesti nanesu štetu meni lično kao političaru i političkom subjektu na čijem se čelu nalazim, zbog ovoga neće mirno spavati.Ali u ljudskoj je prirodi da se prašta, zbog čega im javno poručujem budite mirni jer vam opraštam i neću protiv Vas preduzeti mjere za naknadu štete koji mi zakon omogućava. Ali svakako neću zaboraviti, a što je još gore po njih neće ni građani koje su svojim diletantskim djelovanjem pokušali da dovedu u zabludu.Zamolio bih predstavnike svih medija da o ovom predmetu korektno obavijeste građane i daju adekavtan prostor u medijima koje predstavljaju, što je I svrha ove konferencije – poručio je Cungu.

Portal Analitika