Rukomet

ĐER PAO U GROTLU "MORAČE": Trijumf Budućnosti za prvo mjesto u grupi!

Fenomenalnim odbranama na golu Marte Žderić, rukometašice Budućnosti su pobijedile Đer 25:22 u prepunoj "Morači" i time osigurale prvo mjesto u grupi.
ĐER PAO U GROTLU "MORAČE": Trijumf Budućnosti za prvo mjesto u grupi!
Portal AnalitikaIzvor

"Plave" su ovom pobjedom nadoknadile rezultatski zaostatak iz prethodnog meča i izborile važnu pobjedu pred svojim navijačima.

Crnogorski prvak revanširao se rivalu za poraz u Đeru (22:20) i nakon tri godine i devet mjeseci slavio u međusobnim duelima. Budućnost je ranije obezbijedila plasman u četvrtfinale.

To je treći uzastopni trijumf podgoričkog tima u Glavnoj rundi, nakon startnog poraza u Đeru. Slavio je i u duelima sa Vardarom 31:19 i Midtjilandom 28:18. Đer je doživio prvi poraz, nakon tri startna trijumfa.

Budućnost je večeras povela na startu 3:0, u osmom minutu bilo je 5:1, dok je u 14. razlika iznosila šest golova (8:2).

Đer je serijom od 4:0 zaostatak smanjio na 8:6 u 21, a nakon pogotka Majde Mehmedović (9:6) sa nova četiri uzastopna pogotka prvi put došao u vođstvo (10:9) u 27. minutu.

Gostujući tim još dva puta imao je minimalnu prednost (11:10 i 12:11), ali je poluvrijeme završeno neriješeno (12:12).

Nastavak meča donio je bolju igru Budućnosti, koja je serijom 6:0 u 43. minutu povela 20:14 i činilo se tada riješila sve dileme.

Đer je još jednom uspio da se vrati u meč i u 52. minutu zaostatak svede na gol (21:20), ali ne i da izjednači, iako je imao tri napada da to realizuje.

Golovima Dragane Cvijić i Katarine Bulatović crnogorski prvak je ponovo stekao tri gola (23:20) i riješio sve dileme.

Najefikasnija u pobjedničkom timu, na čijem se golu istakla Marta Žderić sa 16 odbrana, bila je Dragana Cvijić sa šest, Katarina Bulatović je postigla pet, dok su sa po četiri gola meč završile Majda Mehmedović i Neli Irman.

U mađarskom timu, koji je doživio prvi poraz nakon tri startna trijumfa u Glavnoj rundi, najbolja je bila Eduarda Amorim sa šest pogodaka.

Budućnost će u petom kolu, 21. februara u Skoplju, biti gost Vardara.

Portal Analitika