Alfa centar: Hitno obezbjediti adekvatnu rasvjetu

U partnerstvu sa građanima, sjutra započinjemo akciju prikupljanja podrške Peticiji za hitno obezbjeđenje adekvatne rasvjete cijelom dužinom Bulevara Vuka Mićunovića u Nikšiću - od kružnog toka u ul. Gojka Garčevića do kružnog toka u Rastocima, saopšteno je iz NVO Alfa centar.
Alfa centar: Hitno  obezbjediti adekvatnu rasvjetu
Portal AnalitikaIzvor

- Od dana kada su na Bulevara Vuka Mićunovića zamijenjene sijalice na stubovima za rasvjetu I postavljene tzv. “led” sijalice, direktno je ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Od tada je vidljivost u noćnim uslovima  ispod granice minimuma. U uslovima padavina,  bezbjedno kretanje Bulevarom  za vozače motornih vozila I bicikala, kao i za pješake je praktično nemoguće - navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je svima jasno da se radi o promašenom potezu direktno na štetu građana ne samo MZ “Stara Varoš” I MZ “Centar II” već svih građana Nikšića.

 - Kako je od ovog  poteza nadležnih proteklo mnogo vremena a reakcija nadležnih izostala, to smo prinuđeni da na ovaj način ostvarimo svoja građanska prava I sačuvamo živote sugrađana. Interesovanje sugrađana za ovu akciju je veliko, mnogi su već ponudili podršku u saklupljanju potpisa. Očekujemo da  poslije primljene  peticije građana, nadležni odmah reaguju - navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika