Ostalo

Pinturolu veleslalom u Japanu

Francuz Aleksis Pinturol pobjednik je šestog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u japanskom Juzava Naebu.
Pinturolu veleslalom u Japanu
Portal AnalitikaIzvor

On je bio drugi nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u vremenu dva minuta, 34 sekunde i 23 stotinke. To je njegova druga pobjeda ove sezone, ukupno 11. u Svjetskom kupu. Dobio je ove sezone i kombinaciju u Kicbilu.

Njegov sunarodnik, Metju Favre, bio je drugi sa zaostatkom od 51 stotinku, dok je trećeplasirani Italijan Masimiljano Blardone imao 67 stotinki slabije vrijeme od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Norvežanin Henrik Kristofersen, peti je bio Francuz Viktor Mufa-Žande, a šesti Austrijanac Marsel Hiršer. Vodeći nakon prve vožnje, Njemac Fric Dofner, napravio je gršku u drugoj i završio na sedmom mjestu.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslalom sa 401 bodom. Mufa-Žande je drugi sa 297, dok je Favre treći sa 248 bodova. Hišer je vodeći i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1045 bodova. Kristofersen je drugi sa 921,a treći Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je zbog povrede završio sezonu, sa 916 bodova. Skijaši će sjutra voziti slalom. 

Mina

Portal Analitika