TV / Film

KOVAČEVIĆ: "Dojč caffe" je naša priča o Podgorici danas

Ekipa okupljena oko "Dojč caffe"-a dala je sve od sebe da se napravi nešto što će se dopasti publici. Ujedno, serija je poslužila i kao teren za predstavljanje našeg kadra, ali i Podgorice kao jednog modernog grada, prave metropole u kojoj se prožimaju moderan humor i moderni ljudi, kazao je Dušan Kovačević za Portal Analitika.
KOVAČEVIĆ: "Dojč caffe" je naša priča o Podgorici danas
Portal AnalitikaIzvor

U susret večerašnjem početku prikazivanja ove humorističke serije na Prvom programu TVCG, za koju mnogi već znaju da je prvi crnogorski sitkom, sa jednim od glavnih aktera smo razgovarali o snimanju, ekipi i njegovim očekivanjima.

- Nadam se da će se dopasti gledaocima. Nenametljivo smo ušli u ovaj projekat i, evo, priveli ga kraju. Znam da se dosta priča o ovoj seriji. Nismo imuni na kritike, dobronamjerne i manje dobronamjerne, ali ni pohvale koje nam stižu ovih dana od ljudi koji su već vidjeli prvu epizodu - s osmijehom priča Kovačević.

On posebno ističe da je želja svih bila da u seriji Podgoricu prikažu "u jednom drugačijem svjetlu".

- Do sada je niko nije prikazao kao urbani grad koji se posljednje dvije decenije mnogo izgradio, u kojem se nalaze stvari koje se mogu prepirčati upravo na način kako smo to mi uradili u seriji.

1302dojcKako kaže, "Dojč caffe" je ujedno serija kroz koju prolaze brojni likovi iz regiona, ali i oni nama bliži i poznatiji, koji sobom donose specifičan humor. Među specijalnim gostima serije su brojne poznate ličnosti koje publika ne zna kao glumce. No, Kovačević posebno ističe da su ga u svojoj vještini posebno iznenadili Sergej Ćetković, Bane Lalić MVP, Niša Saveljić.

- Oduševili su me jer nisu glumci, ali su mi vjerovali i prihvatili da se pojave pred kamerama u ovoj seriji. To su moji dragi prijatelji koji su sa velikim zadovoljstvom u ovoj seriji i pokazali su nam neke svoje kvalitete mimo svojih profesija.

Naš poznati glumac i producent otkriva da će prva crnogorska humoristička serija od "Oriđinala" biti prikazivana u regionu, pa i šire.

- Mislim da će seriju više gledati u regionu nego kod nas. Obično je to tako sa nama i svim što napravimo, kao i sa umjetnicima. Za sada je sigurno da će se "Dojč caffe" emitovati u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Makedonija i Kosovo su veoma izvjesni, a postoji mogućnost da seriju vide i gledaoci u Sloveniji, Mađarskoj, Bugarskoj - rekao je on, ali i naglasio da "još ne može ništa da tvrdi", jer je ekipa fokusirana na večerašnju premijeru i s nestrpljenjem je očekuju.

1302dojc4Kao što je ranije najavljeno, već je dogovorena druga sezona serije, a njeno snimanje počeće u maju. Reditelj će vjerovatno i ovog puta biti Milorad Milinković, glavni karakteri, naravno, a druga sezona imaće 12 ili 16 epizoda.

- Milinković će režirati barem prvih nekoliko epizoda, pa ćemo onda vidjeti da li ćemo nešto mijenjati. Želio sam da kroz ovu seriju afirmišemo i naše mlade reditelje, ali sam shvatio da oni nisu baš zainteresovani. Nisu pokazali želju da učestvuju u stvaranju ove serije, recimo kao klaperi, treći ili drugi asistent režije. Oni bi odmah da budu glavni! Ali, snimanje serije je veliki posao. Mada je Milinković rekao da je snimanje sitkoma "ništa lakše: sjedneš, piješ, a on se sam snimi" - naravno da se šalio. Snimanje je zaista mukotrpan posao - kaže naš sagovornik.

A kada su prve dvije epizode u pitanju, koje su na rasporedu za prikazivanje ovog vikenda, kaže da ih svi iz ekipe s nestrpljenjem očekuju.

- Naravno, očekujem i razne kritike, pohvale... Biće tu svega, ali sam spreman na to. Mi smo se potrudili i preostaje da vidimo kako će to ispasti - zaključuje on.

1302dojc3Podsjećamo, glavne uloge u sitkomu "Dojč caffe" tumače Mišo Obradović, Zoran Vujović i Dušan Kovačević. U glumačkoj postavi su, pored ostalih, Emir Ćatović, Ljubica Barać Vujović, Vule Marković, Andrea Mugoša, Marinko Madžalj, Ana Vujošević, Julija Milačić, Jelena Rakočević Nenezić, Dubravka Drakić, Marko Janketić, Marko Baćović. Direktor fotografije je Dimitrije Joković Džima, izvršni producent Ivan Đurović, za muziku su odgovorni Edo Abdović, Šule Jovović, Ivan Marović i Stefan Pavićević, kostimografkinja je Milena Đurđić, a scenografkinja Dragana Babović, dok scenario zvanično potpisuju Aleksandar Radunović Popaj i Stefan Bošković.

K.J.

Foto: Oficijelne fotografije

Portal Analitika