Društvo

Bošković-Galip: Saradnja u oblasti visokog obrazovanja prioritetna

Saradnja Crne Gore i Turske u oblasti visokog obrazovanja je prioritetna, a u okviru nje i mobilnost studenata, kao i formiranje jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Crnoj Gori, istaknuto je na sastanku ministar prosvjete Predraga Boškovića i ambasadora Turske Serhatom Galipom.
Bošković-Galip: Saradnja u oblasti visokog obrazovanja prioritetna
Portal AnalitikaIzvor

Bošković se danas sastao s ambasadorom Turske Serhatom Galipom, sa kojim je razgovarao o saradnji dviju država na polju obrazovanja sa akcentom na visoko obrazovanje i programe mobilnosti studenata, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

On je zahvalio Galipu na ulaganjima Turske u obrazovni sistem Crne Gore, naročito na investicijama Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) koja je do sada realizovala preko 220 projekata u Crnoj Gori od kojih najviše u sektoru obrazovanja.

Bošković se nada da će sve više studenata iz Turske dolaziti na studije u Crnu Goru i istakao mogućnost da se za njih organizuju kursevi crnogorskog jezika kako bi im se olakšale studije.

Galip je zadovoljan zbog učešća crnogorskih predstavnika na 7. Balkanskoj dječijoj manifestaciji koja se održava u Turskoj u aprilu ove godine.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti visokog obrazovanja prioritetna, a u okviru nje i mobilnost studenata, kao i formiranje jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Crnoj Gori u kojoj bi se nastava izvodila na crnogorskom, turskom i engleskom jeziku bilo od velikog značaja.

Portal Analitika