Crna hronika

Rasvijetljene pljačke kladionica u Tivtu i Kotoru: Uhapšena dva lica, za jednim se traga

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Odjeljenja bezbjednosti Tivat,rasvijetili su dva krivična djela razbojništva, po jedno počinjeno u ova dva grada, i s tim u vezi procesuirali tri lica – dva koja su osumnjičena za razbojništvo i jedno lice osumnjičeno za prikrivanje.
Rasvijetljene pljačke kladionica u Tivtu i Kotoru: Uhapšena dva lica, za jednim se traga
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici OB Tivat su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv B.K. (23) iz Banja Luke, sa boravištem u Tivtu, zbog osnova sumnje da je u objektu sportske kladionice „Volcano“ u Tivtu počinio krivično djelo razbojništvo. On je, kako se sumnja, 10. februara 2016. godine, maskiran i uz prijetnju pištoljem, od radnice kladionice otuđio oko 1.500 eura pazara a zatim pobjegao sa lica mjesta. Ovo lice se nalazi u bjekstvu i za njim se intenzivno traga, dok je K.Đ. (20) iz Tivta, osumnjičena za krivično djelo prikrivanje u vezi sa ovim razbojništvom, lišena slobode i uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu.

Iz Uprave policije navode da su službenici OB Kotor juče, uz poseban izvještaj, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru priveli S.D. (32) iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da je u objektu sportske kladionice „Hemingway“ u Kotoru počinio krivično djelo razbojništvo.

- Njega su slobode lišili službenici OB Cetinje, u sadejstvu sa službenicima OB Kotor. Sumnja se da je S.D, 26. februara 2015. godine, djelimično maskiran i uz prijetnju nožem, od radnika kladionice otuđio 105 eura pazara i mobilni telefon. Službenici OB Tivat su zatim, radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikovali S.D. i za njim su raspisali potragu po kojoj je i lišen slobode – navodi se u saopštenju policije.

Portal Analitika