Društvo

Vesna Šoškić direktorka Radio Bara

Vesna Šoškić izabrana je za direktorku Radio Bara na današnjoj, desetoj sjednici Savjeta preduzeća.
Vesna Šoškić direktorka Radio Bara
Portal AnalitikaIzvor

Na konkurs za izbor direktora Radio Bara, objavljen u dnevnom listu “Pobjeda” 30. decembra prošle godine godine prijavila su se dva kandidata - Vesna Šoškić i Milan Vujović. Oba su ispunjavala formalne uslove konkursa, a Savjet je javnim glasanjem, sa 3 glasa za Šoškićevu i jednim za Vujovića, odlučio da se za direktora imenuje Vesna Šoškić.

Prvo njeno zaposlenje u Radio Baru bilo je 1990. godine na poslovima spikera. Po završetku Pravnog fakulteta, radi kao novinar, a višegodišnji je dopisnik RTCG iz Bara.

Od 2007. do 2015. godine bila je urednik u Radio Baru, a od aprila prošle godine obavlja funkciju v.d. direktora.

Iako je na rukovodećem položaju već nekoliko godina, redovno obavlja novinarske zadatke, a aktivna je i u kulturnom i društvenom životu grada i države.

“Radio Bar je prepoznat kao istinski javni servis svih građana i nadam se da ćemo i u narednom periodu svojom uređivačkom koncepcijom i radom iza kojeg stoji tim iskusnih novinara -  profesionalaca, opravdati tu reputaciju i napraviti korak naprijed u objektivnom i odgovornom javnom informisanju. Poslije višedecenijskog nastojanja, konačno smo krajem prošle godine stavili u funkciju predajnik na Možuri, tako da je našim radio-signalom pokrivena čitava teritorija opštine. U narednom periodu prioritet nam je nabavka nove opreme, koja će omogućiti bolje tehničke uslove za rad, osavremenjivanje programa i programskih sadržaja, što će uticati i na veću slušanost  Radio Bara. Trudićemo se naš portal Bar Info, i dalje bude jedan od najčitanijih sajtova u državi” - kazala je Vesna Šoškić, direktorka Radio Bara. (Bar info)

Portal Analitika