Fudbal

Oliver Šarkić: Snovi o dresu prvog tima Benfike

Navijači Benfike i ,,crveni“ dio Lisabona ovih dana sanjaju osvajanje nove titule šampiona Portugala, dok istovremeno jedan Crnogorac sebi gradi put do prvog tima zvanično najpopularnijeg kluba u Evropi.
Oliver Šarkić: Snovi o dresu prvog tima Benfike
Portal AnalitikaIzvor

Benfika ima preko 150 hiljada registrovanih članova i možda će oni uskoro u Olivera Šarkića gledati kao u aduta za postizanje golova protiv Porta, Sportinga, ekipa u Ligi šampiona... Za sada se Oliver, inače omladinski reprezentativac Crne Gore, dokazuje u B timu Benfike, koji se takmiči u portugalskoj Segundi. 

Šarkić je u dosadašnjem dijelu sezone postigao tri gola, sva tri u 2016. godini, protiv Varzima, Olhanensea i Oliveirensea.

- Osjećam se veoma dobro, treniram i igram odlično. Dugo vremena mi je falio gol, ali trener mi je rekao da ne mislim o tome, da se ne opterećujem time i da će to samo doći. I tako je bilo - rekao je na početku razgovora za Arenu Šarkić, koji će u julu napuniti 19 godina

- Mnogo stvari je falilo u moj igri kad sam došao u Benfiku. Ali, naučio sam puno toga. Ono što sam primijetio najviše je što ponekad dobijem jednu šansu za 90 minuta i moram da iskoristim tu priliku. 

(OPŠIRNIJE U ARENI, Pobjeda)

Portal Analitika