Abiznis

Jačanje saradnje između Poreske uprave i Unije poslodavaca

U svijetlu sveobuhvatne reforme i posvećenosti uspostavljanju proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima, u Poreskoj upravi Crne Gore danas je održan sastanak sa predstavnicima Unije poslodavaca Crne Gore krovne organizacije poslodavaca u Crnoj Gori.
Jačanje saradnje između Poreske uprave i Unije poslodavaca
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su prisustvovali direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša, i predsjednica Unije poslodavaca Svetlana Vuksanović, sa timovima saradnika koji će u predstojećem periodu intenzivno i direktno raditi na jačanju uzajamne saradnje između ove institucije i Unije.

- Na sastanku je dogovoreno inteziviranje rada zajedničkog Koordinacionog tijela PU i UPCG, posebno u dijelu planiranja, realizacije i praćenja aktivnosti čiji je cilj smanjenje administrativnog opterećenja za poštovanje poreskih propisa radi uspostavljanja većeg stepena dobrovoljne poreske discipline, a samim tim i efikasnijeg obezbjeđivanja budžetskih prihoda. Aktivnosti Koordinacionog tima će obuhvatati organizaciju edukativnih događaja – radionica i seminara, u cilju tumačenja poreskih propisa i približavanja poreske legislative različitim segmentima poreskih obveznika, kao analizu i iniciranje izmjena zakonskih propisa u cilju usklađivanja istih s najboljom međunarodnom praksom i standardima. Obnavljanje Protokola o saradnji Poreske uprave i Unije poslodavaca Crne Gore omogućiće intenziviranje uzajamne saradnje i jačanje odnosa partnerstva i povjerenja između Poreske uprave i Unije poslodavaca, čime će se doprinijeti efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije i sankcionisanju nelojalne konkurencije, u cilju građenja povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta, u interesu, kako Poreske uprave, tako i privrednika i građana Crne Gore uopšte - stoji u zajedničkom saopštenju Poreske uprave i Unije poslodavaca.

Portal Analitika