Košarka

EK: Vujošević odveo Limož dalje, kraj za Dubljevića

Košarkaši Limoža, koje sa klupe vodi Duško Vujošević, pobijedili su PAO sa 79:61 i plasirali se u osminu finala Eurokupa.
EK: Vujošević odveo Limož dalje, kraj za Dubljevića
Portal AnalitikaIzvor

Otkako je Vujošević preuzeo Limož, francuski klub je u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju upisao tri trijumfa i jedan poraz i tako prošao dalje, uz Oldenburg iz grupe I, dok su Valensija i Solunci završili takmičenje. Naredni izazov za Vujoševićeve izabranike je dvomeč sa Gran Kanarijom. 

U drugoj utakmici posljednjeg kola grupe I, Valensija je slavila sa 77:62 protiv Oldenburga, ali joj ta pobjeda nije vrijeđela. ‘Slijepi miševi’ takođe imaju tri pobjede i tri poraza, ali lošiji međusobni skor sa francuskim klubom, pa je za njih sezona u Evropi završena. 

Dubljević je upisao 9 poena i 6 skokova za ''narandžaste'', koje su dva poraza od Limoža koštala prolaza među 16 najboljih ekipa (po 3 pobjede i poraza oba tima, ali Francuzi bolji u međusobnom duelu).

Od crnogorskih igrača u eliminacionoj fazi Eurokupa gledaćemo samo Nemanju Đurišića. Njegova Zijelona Gora trijumfovala je večeras protiv Venecije u gostima 58:68 i sa drugog mjesta u grupi ide dalje. Đurišić je upisao 2 poena i 4 skoka.

U meču ''biti ili ne biti'' Ređo Emilija je pretrpjela debakl od Karšijake 109:66. Jedna od rijetkih svijetlih tačaka u italijanskom timu, koji je tako završio nadmetanje u Evropi, bio je Vladimir Golubović sa 12 pogodaka i 7 uhvaćenih lopti.

Ovdje se takmičenje završava i za Makabi, koji je poražen od direktnog konkurenta, Nižnjeg iz Novgoroda 84:95. Tejlor Ročesti je protiv svog bivšeg tima postigao 5 poena.

Odavno prežaljeni Solnok izgubio je kući od Saragose 70:80, uz 5 pogodaka i 4 skoka Miloša Borisova.

Parovi osmine finala:
Bajern – Alba
Gran Kanarija – Limož
Oldenburg – Strazbur 
Emporio Armani – Banvit 
Trento – Saragosa
Zenit – Nižnji Novgorod
Uniks – Zijelona Gora
Galatasaraj – Pinar Karšijaka

Portal Analitika