Košarka

BOKAN: Ne odgovara nam da Zvezda dobije "A" licencu

Rat na relaciji ULEB FIBA traje već nekoliko mjeseci, svaki dan se pojavljuju nove stvari, a prestižni španski list Mundo Deportivo je plasirao informaciju da će samo šampion ABA lige moći direktno u novoformiranu Ulebovu Euroligu gdje je već sigurnih 12 učesnika, dok će finalista plej-ofa regionalnog takmičenja u kvalifikacije.
BOKAN: Ne odgovara nam da Zvezda dobije "A" licencu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Juče se, međutim, pojavila priča kako će najvjerovatnije izgledati elitno takmičenje učestovaće 16 ekipa, 12 već ima A licencu, 13. će biti osvajač Eurokupa, dok će preostala tri tima biti odlučena tako što će im biti uručene A licence a u konkurenciji su četiri ekipe Crvena zvezda, Bajern, Himki i Lokomotiva.

“Niko još ne zna kako će se sve završiti, ali ono što se zna da će Euroliga biti najozbiljnije takmičenje u istoriji košarke", rekao je prvi čovjek ABA lige i Budućnost Volija, Dragan Bokan.

Ukoliko informacija španskog lista bude tačna i "crveno-bijeli" dobiju A licencu regionalno takmičenje gubi smisao i sav trud košarkaša crnogorskog šampiona pada u vodu.

"Kao predsjednik Budućnosti mogu da kažem da nama ne odgovora da A licencu dobije neki od timova iz bivše Jugoslavije, nego želimo da licencu dobije ABA liga. Tako bismo imali šansu da, ukoliko budemo šampioni, uđemo u Euroligu", ističe Bokan koji je najavio Skupštinu regionalnog takmičenja naredne nedjelje.

"Na Skupštini ćemo donijeti odluku. Moramo biti mudri, pametni i ne smijemo donositi ishitrene odluke", rekao je predsjednik podgoričkog kluba i prokomentarisao o mogućem ulasku Zvezde u Euroligu.

"Ne vjerujem da će liga biti u potpunosti zatvorena. Ali, ukoliko se to desi, ta liga neće opstati dugo, neće imati budućnost i to će biti šansa za Fibu. Nacionalni šampionati gube svoj smisao", zaključio je Bokan.

Dnevne novine 

Portal Analitika