Abiznis

Žugić - Uehara: Restitucija važan segment vladavine prava

Ministar finansija Radoje Žugić i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret Uehara razgovarali su danas o otvorenim pitanjima u oblasti restitucije, koja se tiču imovine američkih državljana na teritoriji naše zemlje, saopšteno je iz Ministarstva.
Žugić - Uehara: Restitucija važan segment vladavine prava
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidu da okončanje preostalih obaveza po osnovu restitucije znači i korak dalje u reformi crnogorskog društva na polju snaženja vladavine prava, ministar Žugić je iskazao spremnost da, u okviru svojih nadležnosti, pruži doprinos uspješnom rješavanju pomenutih pitanja. Zahvaljujući se na proaktivnom pristupu kada je navedena tematika u pitanju, ambasadorka Uehara je iskazala uvjerenje da će saradnja sa crnogoskim instucijama, i u ovom dijelu, biti uspješna i zadovoljavajuća za sve interesne strane", navodi se u saopštenju.

Žugić je, kako se navodi, iskoristio priliku da još jednom zahvali na kontinuiranoj podršci Vlade SAD-a integrativnim procesima Crne Core, koji su, kako je naveo, od fundamentalnog značaja za ekonomski prosperitet naše zemlje.

U saopštenju se zaključuje da su se sagovornici, u duhu prijateljske saradnje, dogovorili da se, u narednom periodu, intenzivira komunikacija i konkrektizuju dalje aktivnosti zajedničke saradnje.

Portal Analitika