Protokol

Vujanović – Kurc: Austrija je jako važan partner Crne Gore

Austrija je jako važan partner Crne Gore u oblasti ekonomije, kazao je predsjednik Filip Vujanović koji je danas primio ministra za Evropu, integracije i vanjske poslove Austrije Sebastiana Kurz–a.
Vujanović – Kurc: Austrija je jako važan partner Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao poštovanje za podršku i pomoć Austrije Crnoj Gori u evropskim integracijama, očekujući da će se tokom ove godine otvoriti nova poglavlja i sačuvati dobra dinamika pregovora.

Vujanović je ocijenio da su bilateralni odnosi dvije države veoma sadržajni u svim oblastima i da je Austrija jako važan partner Crne Gore u oblasti ekonomije.

"Visoko vrednujući uzajamnu saradnju, saopštio je da je zajednički interes da iskoristimo mogućnosti njenog proširenja, kao i da je Crna Gora maksimalno spremna za to", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Ministar za Evropu, integracije i vanjske poslove Sebastian Kurz konstatovao je dobru dinamiku pregovora Crne Gore sa EU.

"Saglasio se sa ocjenom o vrlo sadržajnim bilateralnim odnosima dvije države, uvjeren da će oni i nadalje biti bliski za zajedničko dobro Crne Gore i Austrije i njihovih građana", ističu u kabinetu.

Portal Analitika