Košarka

Budućnost Bemaks čeka Medvešćak, Bošković: Dužnici su nam

Budućnost Bemaks protiv Medveščaka želi da odigra dobar meč, iako on za nju nema rezultatski značaj, kazao je trener podgoričkog tima Goran Bošković. Budućnost Bemaks i Medveščak odigraće sjutra utakmicu posljednjeg, šestog kola Super lige Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.
Budućnost Bemaks čeka Medvešćak, Bošković: Dužnici su nam
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je kazao da je Budućnost Bemaks poslije pobjede protiv Radivoja Koraća u Beogradu obezbijedila prvo mjesto u ligaškom dijelu šampionata. 

"To je satisfakcija za sve što smo uradili u dosadašnjem dijelu takmičenja. To je potpuno zasluženo, bili smo najkonstantniji i igrali najbolju košarku, iako smo često bili opterećeni brojnim pehovima", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je ponovio da utakmica sa Medveščakom za podgorički tim nema takmičarski značaj. 

"Dužnici su nam, ali ne razmišljamo o revanšu. Nadigrali su nas u Zagrebu i jedni su nas dobili ove sezone. Ekipa još nije fit, Amerikanka Eboni Henri neće igrati, dok je nastup Jovane Popović pod znakom pitanja. Očekujem da do odigramo dobru utakmicu bez opterećenja", rekao je Bošković.

Reprezentativni plejmejker Božica Mujović, kazala je da je Medveščak jedini ove sezone pobijedio Budućnost Bemaks.

"U goste nam dolazi ekipa Medveščaka, koja nas jedina dobila. Utakmica nema rezultatski značaj, ali ćemo mi ući u meč maksimalno motivisano i potruditi se da im se revanširamo", rekla je Mujović. Ona smatra da će sjutrašnji duel biti i dobra provjera za finalni turnir regionalnog takmičenja.

Talentovana juniorka Milena Jakšić, očekuje dobru partiju svog tima i novu pobjedu.

"Nadam se da ćemo pred našem publikom odigrati dobar meč, iako ćemo ponovi biti oslabljeni", kazala je Jakšić.

Budućnost Bemaks je u Superligi ostvarila četiri pobjede i poraz.Savladala je po dva puta Triglav (69:61 i 63:55) i Radivoj Korać (64:57 i 74:54), a jedini poraz doživjela je od Medveščaka (73:56).Isti učinak ima i Medveščak, koji je jedini poraz doživio službenim rezultatom od Čelika.Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

MINA

Portal Analitika