Politika

DELIĆ: Niđe se kao ovdje ne zaboravlja da neko može imati i suprotno mišljenje

Biti nezavisan ne samo da je težak zadatak, već je vrlo nezahvalan, naročito kod nas. On nije prost ni lak ni u mnogo razvijenijim zemljama, jer treba mnogo građanske hrabrosti i mnogo dubokog političkog uvjerenja. Niđe se tako lako, kao ovdje, ne zaboravlja da neko može imati i suprotno mišljenje, a da je ipak to uvjerenje i pošteno i iskreno, saopštio je predsjednik OO SDP Pljevlja Sabahudin Delić.
DELIĆ: Niđe se kao ovdje ne zaboravlja da neko može imati i suprotno mišljenje
Portal AnalitikaIzvor

On navodi da se odmah podmeću neke zadnje misli i podmukle namjere svakom ko ima svoj stav, ko misli svojom glavom.

- I onda, u toj opštoj omrazi, kolo povedu politički diletanti i poltroni svjesni trenutnih dometa i činjenice da se usluge koje oni čine brzo zaboravljaju, da imaju ograničeno vrijeme za lični šićar, a treba ugrabiti što prije i što više u ličnu korist bez obzira na posljedice.  Važno je bilo smijeniti Bana Veljkovića sa mjesta direktora „Grijanje“ DOO - Pljevlja jer ne igra po programiranim pravilima, jer ima jasan jezik koji drži pod svojom pameću, pod njenom vrhovnom komandom. Kad su iz grupe Ivana Brajovića gromoglasno najavili “raščišćavanje” političke scene, mislili smo da to ne znači dovođenje kadrova DF-a na mjesto onih iz SDP-a koji su ih na izborima zaslužili. Jer grupa Ivana Brajovića nikad na izborima u Pljevljima nije dobila ni jedan glas, a kako rade sigurni smo da će ih na prvim narednim lako prebrojati - navodi se u saopštenju SDP-a koje potpisuje Delić.

Važno je bilo, kako navodi, „raščistiti političku scenu“ po svaku cijenu, bez obzira na posljedice, bez vizije i bez ideje šta dalje.

- A onda buđenje, odgovornost i solomonsko rješenje - imenovati za vršioca dužnosti bivšeg direktora eksponenta „omražene opozicije", aktivnog učesnika podgoričkih „mirnih“ demonstracija u organizaciji DF-a i provjerenog partijskog kadra DF-a. „Raščistiti“ tako što umjesto SDP-a dovodite DF, umjesto „partizana“ - „četnike“, umjesto „procrnogorskih“ - „prosrpske“ kadrove, umjesto „državnih“ - „antidržavne“ elemente... Ako je to „raščišćavanje“, sretno vam bilo, SDP i iz moralnih i iz političkih razloga na taj način nikad neće „raščišćavati“-stoji u saoptšenju.

Šećer Bajrović, Said Bosović, Emir Lojo su, kako navodi, umjesto Branislava Veljkovića izabrali drugog, sve se zaklinjući da samo “čiste”.

- Mijenjajući članove SDP-a onima koje oni zovu “četnicima”, “antidržavnim” “antiNATO” i ostalim imenima pokazali su koliko im javno izgovorena riječ ima težinu. I na državnom i na lokalnom nivou. Toliko o prijateljima i državnim neprijateljima, četnicima i partizanima, onima koji su za državu ili su protiv nje. SDP će se zalagati da se u Crnoj Gori ne dijelimo na četnike i partizane, izdajnike i patriote i slično, Za nas su interesi građana na pravom mjestu bez obzira na to kako se zovu i kojem se Bogu mole. Interesuje nas rješavanje životnih problema, zapošljenja i obrazovanja i bolji standard za sve ljude u Pljevljima – poručuje se u saopštenju.

Portal Analitika