Politika

Gojković: Sada su sve odluke predsjednice Opštine Herceg Novi dovedene u pitanje

To što je Upravni sud poništio odluku SO Herceg Novi o izboru predsjednice Opštine Nataše Aćimović otvara prostor za brojna pitanja, smatraju u Građanskom savezu, koji je inače tražio ocjenu ustavnosti odluke lokalnog parlamenta.
Gojković: Sada su sve odluke predsjednice Opštine Herceg Novi dovedene u pitanje
Portal AnalitikaIzvor

“ Sa ovim su sve odluke predsjednice Opštine dovedene u pitanje. Ovo nam polaže nadu da je Crna Gora na jednom pravom putu, da vladavina prava treba da pokaže pravo dejstvo. Mi ne likujemo u svemu ovome, nije nam drago do ovoga što je došlo, ali morali smo da reagujemo i ostaje da vidimo šta će biti sada”, kazao je za Antenu M  Nikola Gojković iz Građanskog saveza.

Jučerašnju odluku komentarisao je i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Andrija Radman, koji je kazao da će, budući da je odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština u ponovljenom postupku otkloniti nepravilnosti koje je Upravni sud utvrdio.

Podsjećamo, u odluci Upravnog suda navodi se da je predsjednik Skupštine po hitnom postupku sazvao sjednicu, suprotno uslovima i propisima koji to regulišu, te da nije  priložen nijedan dokaz da je predloženi kandidat zaista kandidat sa izborne liste Izbora.

Izvor: Antena M

Portal Analitika