Politika

Radna grupa: Javni servis jedna od tačaka neslaganja

Javni servis je jedna od tačaka neslaganja Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, pitanje funkcionisanja Javnog servisa je jedna od tačaka neslaganja između DPS-a sa jedne strane i Demosa, URA i SDP-a sa druge strane.
Radna grupa: Javni servis jedna od tačaka neslaganja
Portal AnalitikaIzvor

Platformom te tri stranke insistira se na smjeni uređivačkog tima Javnog servisa što je kritikovao generalni direktor Rade Vojvodić. Za razliku od DPS-a i te tri stranke, Pozitivna Crna Gora se zalaže za formiranje radnog tijela koji bi kontrolisao rad svih medija. Izvor Pobjede je dodao da ne postoji zakonska mogućnost po kome bi se partijski kontrolisao rad Javnog servisa kao i partijska kontrola privatnih medija. To nije moguće postići izmjenama zakona o radio difuziji ili bilo kojeg drugog zakona - rekao je izvor.

Drugi izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku je saopštio da na sastanku nije bilo rasprave o oglašavanju u privatnim medijima jer nije bilo nikakve saglasnosti kako bi se to pitanje tretiralo. Zbog te činjenice to pitanje je kovertirano i o njemu se neće raspravljati - rekao je izvor Pobjede.

Portal Analitika